ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER LABSKAUS

Labskaus

Labskaus

Labskaus, Almanya'da sıklıkla yapılan bir yemektir. Temelinde patates, et ve pancardan oluşur. Genellikle kahvaltılarda tüketilir. Yapımı oldukça pratik olan bu yemek, Bremen, Lübeck ve Hamburg şehirlerinde sık sık tüketilir. Labskaus tarifi için malzeme listesi aşağıda, malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detaylarına geçebilirsiniz. 

Alman mutfağından Koenigsberger köftesi, pumpernickel ve eintopf tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Labskaus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet soğan, küçük doğranmış
  • 4 çay kaşığı tereyağı, parçalanmış
  • 450 gr patates, soyulmuş ve 4’e bölünmüş
  • 100 gr süt 
  • 240 gr et suyu 
  • 280 gr salamura et 
  • 80 gr küçük parçalara bölünmüş pancar turşusu 
  • 1 yemek kaşığı pancar turşusu suyu 
  • 9 adet dolgulu balık salamura (rollmops)
  • 3 adet yumurta 
  • Tuz 
  • Karabiber

Labskaus Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. 
  • Tereyağını tavada eritin ve soğanları kavurun. 
  • Salamura etleri küpler halinde kesin. Aynı tavada kızartın. 
  • 5 adet pancarı dilimleyin, kalanını sulum için ayırın. 
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve içerisine süt ve pancar suyu ekleyin. Ezin, patatesleri rahat ezecek kadar su ekleyin. 
  • Tuz, karabiber ve et parçalarını ekleyerek tatlandırın. 
  • 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve yumurtaları tavaya kırın. 
  • Servis tabağına püre, üzerine yumurta, yanına turşu ve balık rulosu koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Labskaus Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Salamura balığı yanında servis ettiğiniz gibi karışımın içine karıştırarak da servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!