ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER GRANOLA BARLAR

Granola barlar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Granola barlar tarifi için malzemeler

  • 220 gr yulaf ezmesi
  • 100 gr Hindistan cevizi
  • 130 gr ceviz içi
  • 200 gr kuru üzüm
  • 90 gr doğranmış kuru kayısı
  • 145 gr tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 113 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 175 gr esmer şeker
  • 50 gr bal
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Granola barlar Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 33 cm x 22 cm ölçülerinde fırın kabına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, ceviz içi, üzüm ve kayısıyı bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kasede un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Büyük bir çırpma kabında tereyağı, şeker ve balı mikserle 2 dakika çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Azar azar un karışımını ilave edin. Yulaf ezmesi karışımını da ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı fırın kabına bastırarak yayın. Fırında, üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.