ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ELMALI GLUTENSİZ CEZERYE

Elmalı Glutensiz Cezerye

Elmalı glutensiz cezerye

Yusuf Adem Uzun’dan glutensiz beslenenler için şahane bir tarifimiz var. Elma, hurma, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan elmalı cezerye topları, şeker içermez. Kalori değeri daha düşük olan elmalı cezerye toplarını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Glutensiz cookie ve şekersiz supangle tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Glutensiz Cezerye Tarifi İçin malzemeler

  • 10 adet etli iri hurma
  • 1 adet kırmızı elma (Kabukları soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı taze zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi unu

Üzeri için

  • Organik Hindistan cevizi unu

Elmalı Glutensiz Cezerye Nasıl Yapılır?

  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve 10 dakika kaynar suda beklettikten sonra süzün.
  • Bütün malzemeyi rondodan geçirin.
  • Hindistan cevizi ununun içindeki liflerin şişip kıvam alması için harcı 5 dakika dinlendirin.
  • Ardından cevizden küçük toplar yapın ve Hindistan cevizi ununa buladıktan sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!