Elmalı Glutensiz Cezerye

Elmalı Glutensiz Cezerye
28 Nisan 2021

Yusuf Adem Uzun’dan glutensiz beslenenler için şahane bir tarifimiz var. Elma, hurma, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan elmalı cezerye topları, şeker içermez. Kalori değeri daha düşük olan elmalı cezerye toplarını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Glutensiz cookie ve şekersiz supangle tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Elmalı Glutensiz Cezerye için

Malzemeler

  • 10 adet etli iri hurma
  • 1 adet kırmızı elma (Kabukları soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı taze zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi unu

Üzeri için

  • Organik Hindistan cevizi unu
Elmalı Glutensiz Cezerye

Nasıl Yapılır

  1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve 10 dakika kaynar suda beklettikten sonra süzün.
  2. Bütün malzemeyi rondodan geçirin.
  3. Hindistan cevizi ununun içindeki liflerin şişip kıvam alması için harcı 5 dakika dinlendirin.
  4. Ardından cevizden küçük toplar yapın ve Hindistan cevizi ununa buladıktan sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo