Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek
04 Mart 2021

The Lifeco Raw Vegan Şefi Fazıl Alaşahin vegan beslenenler için sağlıklı bir ekmek tarifini sizler için paylaştı.

Zerdeçallı patates salatası ve vegan menemen tarifini de mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı organik badem unu
  • 1,5 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı organik psyllium tozu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam, biberiye, haşhaş tohumu
Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Önce psyllium ile suyu jöle kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Kuru malzemeleri de bir yerde harmanlayıp jöle formundaki harçla karıştırın.
  3. Minik yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. üzerine susam, biberiye, haşhaş tohumu serpin.
  4. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Artanları buzlukta muhafaza edip, daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo