ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ZERDEÇALLI PATATES SALATASI

Zerdeçallı Patates Salatası

Zerdeçallı patates salatası

Ana vatanı Güney Amerika olan patates, yemeklerin içerisinde en çok kullanılan besinlerden biridir. İçeriğinde bol miktarda nişasta olan bu besin, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Haşlama, kızartma, fırınlama, ızgara ve közleme gibi yöntemlerle pişirilir. Susuzluğu gidermesinin yanı sıra uzun süre tokluk hissi verir. Ayrıca midenin asit seviyesini dengeleyerek ülser, reflü gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız, yoğurtlu zerdeçallı patates salatası tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zerdeçallı Patates Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g patates
  • 1 küçük kırmızı soğan, kıyılmış
  • 2 kaşık kıyılmış maydanoz

Sos için

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık dijon hardal
  • 1 tutam taze kekik, kıyılmış
  • Tuz, karabiber
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 3 kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Zerdeçallı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup az tuzlu suyla haşlayın. Ardından kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  • Patatesleri geniş bir kaba aldıktan sonra, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. 
  • Doğradığınız malzemeleri de patatesin içerisine ekleyin ve özdeşleşene kadar karıştırın.
  • Sosu için; sarımsak, hardal, kekik, karabiber, sirke, zencefil ve zerdeçalı mikserden geçirin.
  • Hazırladığınız sosu, patateslerin üzerinde gezdirin ve bir kez karıştırın.
  • Zerdeçallı patates salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zerdeçallı Patates Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Salata yapımında küçük haşlamalık patates kullanmanız daha iyi olacaktır.
  • Haşlama işleminin hızlı olması için, suya mutlaka tuz ekleyin. Patateslerin pişip pişmediğini çatal ile kontrol edebilirsiniz.
  • Haşlanan patatesleri soğuk suya koyun ve birkaç dakika bekletin. Böylece kabuklarını daha kolay çıkartabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu, salatayı servis edeceğiniz zaman dökün. Aksi takdirde salatanız çok sulu olacaktır.

1 Porsiyon Zerdeçallı Patates Salatası Kaç Kaloridir?

Zerdeçallı patates salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Karbonhidrat değeri düşük olduğu için, bu tarifi diyet listelerinize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, klasik patates salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz hafif diyet yemekleri mi arıyorsunuz? Vitamin bakımından zengin olan nefis hardal soslu ton balığı salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!