ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ VEGAN MENEMEN

Vegan Menemen

Vegan menemen

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan beslenmeyi benimseyenler için gün boyu tok tutacak nefis bir menemen tarifimiz var. Kuru nohut, zerdeçal ve domates ile hazırlanan vegan menemeni, farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Menemen Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış kuru nohut ya da 4 parmak kalınlığında tofu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 yemek kaşığı taze doğranmış domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 küçük boyut soğan
  • 4 yemek kaşığı doğranmış mantar
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 4 dal ince kıyılmış maydanoz (piştikten sonra)

Vegan Menemen Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları ince ince doğrayın ve ocakta su kaynatın.
  • Kaynar suyu tavaya alın ve içerisine domates salçası ile doğranmış soğanları ekleyin.
  • Soğanların rengi pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Bu esnada domatesleri de küçük küçük doğrayın. Mantar ve biberi de doğrayın.
  • Sotelenen soğanların üzerine sırasıyla domates, mantar ve biberleri ekleyin. Ardından zerdeçal dışındaki baharatları ilave edin.
  • Malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra zerdeçalı ekleyin. Tofuyu elinizde ufalayarak menemenin içerisine serpiştirin.
  • Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişme işleminin sonunda ocağı kapatın.
  • Maydanozları ince ince kıydıktan sonra menemenin üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!