Mantarlı Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı kepekli pirinç
- 400 gr mantar
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı kaynar su
- Tuz
Mantarlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR