ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı pirinç pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • 400 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
Mantarlı pirinç pilavı Nasıl Yapılır

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.