ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ KETOJENİK SEBZE SUYU

Ketojenik Sebze Suyu

Ketojenik sebze suyu

Şef Şehnaz Doğan ve Uzman Diyetisyen Arzu Menekşe’den ketojenik sebze suyu tarifi ile karşınızdayız. Ketojenik diyet, en çok uygulanan diyet çeşitlerinden biridir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için uygulanan ketojenik diyet, kereviz, kabak, soğan, pırasa, rezene, maydanoz gibi sebzelerden oluşan bir diyet çeşididir. Peki, düşük kalorili ketojenik sebze suyu nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, sebze suyu yapımı için tarife başlayabiliriz.

Alternatif olarak çilek suyu ve kiraz sapı çayı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

7 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ketojenik Sebze Suyu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet kereviz sapı 
  • 2 adet soğan 
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet rezene
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 dal taze kekik 
  • 1/2 demet maydanoz sapı 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 6-7 adet tane karabiber 
  • 4 l su

Ketojenik Sebze Suyu Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri temizledikten sonra  büyük parçalar halinde kesin. Büyük bir tencereye ilk önce  zeytinyağını koyun ve yağı ısıtın.
  • Maydanoz sapları ve kereviz yaprakları hariç tüm malzemeyi tencereye alarak 2-3 dakika soteleyin.
  • Üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dakika süreyle pişirin. 
  • Son olarak maydanoz sapını ve kereviz yapraklarını ekleyerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir süzgeçten geçirerek kullanıma hazır hale getirin. Afiyet olsun.

1 Bardak Sebze Suyu Tarifi Kaç Kalori?

  • Bir bardak ketojenik sebze suyu, yaklaşık 30 kaloridir. Yemeklerden önce veya sonra içilebilir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!