ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEK SUYU

Çilek Suyu

Çilek Suyu

Mevsim meyvelerini en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler için, nefis bir tarifimiz var. Yaz meyvesi olarak bilinen ve doğal bir antioksidan kaynağı olan çileği bu kez içecek yapımında kullanıyoruz. Yaz aylarında ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız, çilek suyu nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Mis gibi kokusu ve lezzetiyle her zevke hitap eden çilekleri, suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz. Daha uzun ömürlü ve kıvamlı bir tarif için çilek suyuna küçük dokunuşlar ekledik. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, yaz boyunca dolaptan eksik edemeyeceğiniz ev yapımı çilek suyu tarifine geçebiliriz.

İçinde çilek olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis çilekli pasta ve kahvaltılık çilek reçeli tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Suyu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre su
  • 1 kg çilek
  • 1 su bardağı toz şeker

Çilek Suyu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tarifte kullanacağınız çilekleri yıkayıp temizleyin. Ardından tencerenin içerisine suyu ve çilekleri alarak 5 dakika kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alıp ılıyana kadar bekleyin. Bu esnada süzgeci bir kabın üzerine alın ve kaynattığınız çilekleri süzgece dökün.
  • Süzgecin üstünde kalan çilekleri kaşık yardımıyla ezin ve püre haline getirin. Ezme yöntemiyle çileklerin süzgeçten kaba dökülmesini sağlayın.
  • Karışıma şeker ilave etmek istiyorsanız, çilek püresini tekrardan tencereye alın. Ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Hazırladığınız karışımı cam kavanozlara dökün. Tüketmek istediğinizde bir su bardağının yarısına çilek karışımını ekleyin. Üzerine içme suyu ilave edin ve buz parçalarıyla servis edin. 
  • Karışıma bal ilave etmek istiyorsanız, çilek püresini kavanozlara doldurun. Tüketeceğiniz zaman bardağın yarısına çilek püresi, 1-2 çay kaşığı bal ve yarım bardak su ilave edin. Afiyet olsun.

Çilek Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız çileklerin taze olmasına özen gösterin.
  • Hazırladığınız karışımı mutlaka serin bir yerde muhafaza edin ve 1 hafta içinde tüketin.
  • Dilerseniz, çilekleri mutfak robotundan geçirerek de püre haline getirebilirsiniz.
  • Çilek suyuna aroma katmak için, içerisine birkaç damla limon ve portakal suyu ilave edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız çilek suyunu buz, nane yaprağı ve limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz.

1 Bardak Çilek Suyu Kaç Kalori?

  • Çilek suyunun bir bardağı, yaklaşık 85 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için toz şeker yerine bal kullanılması önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!