ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KURU DOLMA

> KURU DOLMA
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru dolma tarifi için malzemeler
  • 500 gr orta yağlı kıyma 200 gr ince kıyılmış kuzu eti 1 su bardağı pirinç 2 soğan 3-4 diş sarımsak 1 çay bardağı biber salçası 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ 25 kurutulmuş biber ve patlıcan Tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • pulbiber
Kuru dolma Nasıl Yapılır

Kurubiber ve patlıcanları 15 dakika haşlayın, süzüp soğumaya bırakın. 

Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyma ve ince kıyılmış kuzu etini derin bir kaba alın.

Soğan, sarımsak, pirinç, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.

Haşlanmış patlıcan ve biberlerin içini dolma harcı ile doldurun. Geniş bir tencerenin dibini kemik parçalarıyla kaplayın. Önce patlıcan, sonra biber dolmalarını tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerini örtecek kadar su ekleyip bir porselen tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.