ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ MERCİMEK ÇORBASI

MERCİMEK ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimek çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kahve fincanı kruton ekmeği
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • tuz
  • Karabiber
Mercimek çorbası Nasıl Yapılır

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.


Bir patates ve bir soğanı soyup her ikisinide dörde kesin. 1 havucu temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. 1 su bardağı kırmızı mercimeği ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Mercimeği ve sebzeleri geniş bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen mercimek ve sebzeleri tuz ve kara biberlerle tatlandırıp ocaktan alın. Pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar robotta ezin. Servis yapmadan hemen önce 15 gr tereyağını bir tavaya alıp eritin. 1 kahve fincanı kruton ekmeği ile 2 çay kaşığı pul biberi tereyağına ilave edip kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerlerine pulbiberli kruton ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.