Clam Chowder

Clam Chowder
15 Haziran 2023

Amerika'nın New England bölgesine özgü clam chowder çorbası, hem besleyici, hem de lezzetlidir. Çorbanın yapımında kereviz, havuç ve maydanoz kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa clam chowder tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balık çorbası, kaeng som ve toscana çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Clam Chowder için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 orta boy soğan, ince doğranmış
  • 2 kereviz sapı (kesilmiş, uzunlamasına dörde bölünmüş ve dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 290 ml deniz tarağı konservesi 
  • 1 su bardağı krema
  • 2 defne yaprağı
  • 400 gr patates, küp kesilmiş
  • Tuz ve Karabiber 

Tavada Kruton için:

  • 2-3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1/2 baget, küpler halinde kesilmiş
  • 3 yemek kaşığı taze doğranmış düz yapraklı maydanoz
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Clam Chowder

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını büyük bir tencerede ısıtın. Soğan ve kerevizi ilave ederek sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun.
  2. Un ekleyin ve iyice dağıtın. 
  3. Et suyu, deniz tarağı suyu, krema, defne yaprağı ve patatesi ekleyerek karıştırın. 
  4. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin, kıvam alacaktır. Kıvam almaya başladıktan sonra altını kısın, karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
  5. Tuz, karabiber ve deniz tarağını ekleyerek, deniz tarağı hafif serleşene kadar 5 dakika daha pişirin.
  6. Kruton için, tereyağını büyük bir tavada eritin ve ekmek küplerini kızarana ve kavrulana kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika tereyağında çevirin.
  7. Maydanozu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo