ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ VANİLYALI VE KARAMELLİ KURABİYE

Vanilyalı Ve Karamelli Kurabiye

Vanilyalı ve karamelli kurabiye

Yüzünüzü gülümsetecek vanilyalı ve karamelli şahane bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Vanilyalı Ve Karamelli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 90 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2,5 bardak un
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 paket (5 g) kabartma tozu

Arası için

  • Vanilyalı süt karameli (Süt reçeli)

Servis için

  • Pudra şekeri

Vanilyalı Ve Karamelli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta yumurta, tereyağı, şeker ve vanilyayı çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek kurabiye hamurunu yoğurun. Hamuru iki diske bölün.
  • İkisini de iki pişirme kağıdı arasında 0,5 cm kalınlığında açarak orta boy bir kalıpla yuvarlaklar kesin.
  • Üste kapatacağınız yuvarlakların ortasına küçük kalıplarla ya da şişe kapağı ile boşluk şekil çıkarın.
  • Kurabiyeleri pişirme kağıtları ile iki fırın tepsisine aktarıp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 - 20 dakika kadar kontrollü pişirin.
  • Fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra kurabiye tabanlarının üzerine vanilyalı süt karameli (süt reçeli) sürüp şekilli kurabiye kapaklarını kapatın.
  • Üzerlerine pudra şekeri eledikten sonra servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!