ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI MERCİMEKLİ MANTAR ÇORBASI

Mercimekli Mantar Çorbası

Mercimekli mantar çorbası

Mantar sever misiniz? Farklı mantar türlerini (kültür/şitake/istiridye) birlikte veya değiştirerek kullanabileceğiniz bir tarif. Yağmurlu günler için ideal, lezzetli bir çorba. Artan miktarı ertesi gün öğle yemeği olarak değerlendirebilir veya yemek yapmaya fırsat bulamadığınız yoğun günleriniz için önceden dondurabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Mercimekli Mantar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küp doğranmış soğan
  • 2 doğranmış havuç 
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 3 ufak boy, soyulmuş, doğranmış patates 
  • 1/4 bardak kırmızı mercimek
  • 4 1/4 bardak tavuk veya sebze suyu
  • 1 bardak doğranmış istenilen türde bir mantar (kültür/şitake/istiridye)
  • 1 yemek kaşığı domates püresi

Mercimekli Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, 4-5 dakika soğanları soteleyin.
  • Havuçları ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  • Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha pişirin. 
  • Patates, mercimek, tercihinize göre tavuk veya sebze suyunu ekleyip, kaynamaya getirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, düşük ısıda 10 dakika pişirin.
  • Mantarı ilave edip, 5 dakika daha pişirin. 
  • En son domates püresi, tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kaynatın. 
  • İster taneli yiyin, ister blenderize edin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!