Mercimekli Mantar Çorbası

Mantar sever misiniz? Farklı mantar türlerini (kültür/şitake/istiridye) birlikte veya değiştirerek kullanabileceğiniz bir tarif. Yağmurlu günler için ideal, lezzetli bir çorba. Artan miktarı ertesi gün öğle yemeği olarak değerlendirebilir veya yemek yapmaya fırsat bulamadığınız yoğun günleriniz için önceden dondurabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika
Mercimekli Mantar Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küp doğranmış soğan
- 2 doğranmış havuç
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 3 ufak boy, soyulmuş, doğranmış patates
- 1/4 bardak kırmızı mercimek
- 4 1/4 bardak tavuk veya sebze suyu
- 1 bardak doğranmış istenilen türde bir mantar (kültür/şitake/istiridye)
- 1 yemek kaşığı domates püresi
Mercimekli Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, 4-5 dakika soğanları soteleyin.
- Havuçları ekleyip 2-3 dakika pişirin.
- Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha pişirin.
- Patates, mercimek, tercihinize göre tavuk veya sebze suyunu ekleyip, kaynamaya getirin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, düşük ısıda 10 dakika pişirin.
- Mantarı ilave edip, 5 dakika daha pişirin.
- En son domates püresi, tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kaynatın.
- İster taneli yiyin, ister blenderize edin.
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR