Mercimekli Mantar Çorbası

Mercimekli Mantar Çorbası
23 Ağustos 2023

Mantar sever misiniz? Farklı mantar türlerini (kültür/şitake/istiridye) birlikte veya değiştirerek kullanabileceğiniz bir tarif. Yağmurlu günler için ideal, lezzetli bir çorba. Artan miktarı ertesi gün öğle yemeği olarak değerlendirebilir veya yemek yapmaya fırsat bulamadığınız yoğun günleriniz için önceden dondurabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mercimekli Mantar Çorbası için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küp doğranmış soğan
  • 2 doğranmış havuç 
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 3 ufak boy, soyulmuş, doğranmış patates 
  • 1/4 bardak kırmızı mercimek
  • 4 1/4 bardak tavuk veya sebze suyu
  • 1 bardak doğranmış istenilen türde bir mantar (kültür/şitake/istiridye)
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
Mercimekli Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, 4-5 dakika soğanları soteleyin.
  2. Havuçları ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  3. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha pişirin. 
  4. Patates, mercimek, tercihinize göre tavuk veya sebze suyunu ekleyip, kaynamaya getirin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, düşük ısıda 10 dakika pişirin.
  6. Mantarı ilave edip, 5 dakika daha pişirin. 
  7. En son domates püresi, tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kaynatın. 
  8. İster taneli yiyin, ister blenderize edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo