ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ BROKOLİ VE PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI

Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası

BROKOLİ VE PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

5 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 70 gr Amerikan pirinci
  • 80 gr haşlanmış nohut
  • 150 gr brokoli, çiçeklerine ayrılmış
  • 300 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Zeytinyağı

Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. 150 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 
  • Brokoli çiçeklerini ufak parçalar halinde doğrayın. Yapışma tabanlı bir tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Brokolileri ekleyip bir iki dakika karıştırarak kavurun.
  • Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıcı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yavaşça 150 ml sıcak su ilave edin. Yoğurtlu karışımı brokoliye ekleyin.
  • Pirinç ve nohutu da ilave edip kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Kaynama noktasına gelince hemen ateşten alın ve tuzunu ayarlayın.
  • Ufak bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp içine sarımsağı ekleyin. Yağ kızarmaya başlayınca naneyi ekleyip hemen ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Bekletmeden servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!