Hokkaido

Balkabağı içindeki sunumuyla içleri sıcacık yaparken🥰Bağışıklıkları güçlü tutacak💪 çorba tarifi.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
11 dakika
meltemyilmazkeskin
Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif 6 Takipçi

Hokkaido Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet balkabağı
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- Küçük kahve fincanı karabuğday
- Organik hardal tozu
- Öğütülmüş tane karabiber ve zerdeçal
- Sarımsak tozu
- Kırmızı toz biber
- Biraz muskat rendesi
Hokkaido Nasıl Yapılır?
- Balkabağımızı karbonatlı suda biraz bekletip iyice durulayalım. (Kabuğu da yenilebiliyor.)
- Şapkasını kesip kabağın içini bir kaşık yardımıyla oyarak çıkartalım.🥄
- Tencerede soğanlarımızı biraz kavuralım. Biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kestiğimiz kabak ve patateslerimizi de tenceremize koyalım. Baharatlarımızı serpip biraz karıştıralım.
- Kaynar suyumuzu ve yıkadığımız karabuğdaylarımızı da ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirelim.
- Yumuşayınca el blenderiyle bizztlayalim 🙃 Kıvamına göre dilerseniz su ekleyebilirsiniz.
- Kabağımızı önceden 150 derecede ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 4 dakika pişirelim.
- Kabağın çok yumuşamaması gerekiyor. İçine çorba koyacağız. (Çorbayı içtikten sonra kabuğunu tekrar fırınlayıp yiyebilirsiniz.) ⚠️
- Tencerede hazırladığımız çorbayı kabağa koyup 7 dakika daha fırınlayalım. Ve kendimize ve sevdiklerimize tatlış balkabağı içinde sunalım.
- Kabak yemek istemeyen çocuklara da bu şekilde neşeli sunumlarla dilerim sevdirebilirsiniz. 🙏

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR