ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ÇORBA TARİFLERİ HOKKAİDO

Hokkaido

Hokkaido kabak çorbası

Balkabağı içindeki sunumuyla içleri sıcacık yaparken🥰Bağışıklıkları güçlü tutacak💪 çorba tarifi.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

11 dakika

meltemyilmazkeskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hokkaido Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet balkabağı
  • 1 adet soğan
  •  2 adet patates 
  • 1 adet kapya biber
  • Küçük kahve fincanı karabuğday
  • Organik hardal tozu
  • Öğütülmüş tane karabiber ve zerdeçal
  • Sarımsak tozu
  • Kırmızı toz biber 
  • Biraz muskat rendesi

Hokkaido Nasıl Yapılır?

  • Balkabağımızı karbonatlı suda biraz bekletip iyice durulayalım. (Kabuğu da yenilebiliyor.)
  • Şapkasını kesip kabağın içini bir kaşık yardımıyla oyarak çıkartalım.🥄
  • Tencerede soğanlarımızı biraz kavuralım. Biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kestiğimiz kabak ve patateslerimizi de tenceremize koyalım. Baharatlarımızı serpip biraz karıştıralım.
  • Kaynar suyumuzu ve yıkadığımız karabuğdaylarımızı da ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yumuşayınca el blenderiyle bizztlayalim 🙃 Kıvamına göre dilerseniz su ekleyebilirsiniz.
  • Kabağımızı önceden 150 derecede ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 4 dakika pişirelim.
  • Kabağın çok yumuşamaması gerekiyor. İçine çorba koyacağız. (Çorbayı içtikten sonra kabuğunu tekrar fırınlayıp yiyebilirsiniz.) ⚠️
  • Tencerede hazırladığımız çorbayı kabağa koyup 7 dakika daha fırınlayalım. Ve kendimize ve sevdiklerimize tatlış balkabağı içinde sunalım.
  • Kabak yemek istemeyen çocuklara da bu şekilde neşeli sunumlarla dilerim sevdirebilirsiniz. 🙏
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!