ANASAYFA MUTFAK OKULU ENGİNARI SOYALIM

ENGİNARI SOYALIM

Enginarı soyalım



Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.








Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.








Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın. 








Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek  yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.







Kalan dış yaprakları ve sert kısımlarını elinizle alın. 








Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.








Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin. 








Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.








Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun. 








Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.