ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER YİNE, YENİ, YENİDEN… MEVSİMİNDE YEMEK EKİM

YİNE, YENİ, YENİDEN… MEVSİMİNDE YEMEK EKİM

Mevsim sebze ve meyvelerinin ilham veren hallerini sizlere ulaştırmayı hedefleyen “Mevsiminde Yemek Ekim” hem göze hem damağa hitap eden bir şölen tadında geçti.
Yine, yeni, yeniden… mevsiminde yemek ekim

Aydan Üstkanat
Yemek Yazarı, Stilisti ve Fotoğrafçısı
@aydanustkanat
aydanca@aydanustkanat.com


Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında amaç yine aynıydı; “Doğanın dengesine ve döngüsüne uyarak mevsim sebze ve meyveleriyle ilham veren lezzetler yakalamak”. Mevsim tatlarını kullanarak yapılan tariflerin basit, biraz ezber bozan, çok bilinmeyen ve de en önemlisi “Bunu hemen yapmalıyım” dedirtmeleri tek kriterdi.


İşte en şahane 6 tarif. 3 tanesi benim yorumum ve deklanşörümden, 3 tanesi ise sahiplerinin orijinal tarif ve fotoğraflarıyla… Ayrıca dereceye giremeyen ama aklımı çelen 2 ayrı tarifi de mutlaka denemenizi öneririm.

Katılan herkesin ellerine, aklına sağlık.


WALTHAM BALKABAĞI SALATASI






Beyza Yılmaz
@iliketocook
Aydan’ın düzenlediği her etkinlik, mutfakta beni bir basamak yukarıya çıkarıyor. Mevsiminde Yemek Ekim için bahçemde yetiştirdiğim kabaklarla az malzemeli, sağlıklı bir lezzet ortaya çıkarmak istedim. Tarifimin sofranıza renk, vücudunuza şifa katacağına inanıyorum.


GNOCCHI HAMURU TABANLI, ISPANAK KREMALI VE MANTARTLI TART






Şenay Özbilgin
@senays_kitchen
Sonbahar bence ıspanak ve mantarın en lezzetli mevsimi. Hamur ise vazgeçilmezim. En sevdiğim üç malzemeyi nasıl birleştiririm diye hayal kurdum ve bu tart ortaya çıktı. Eminim, seveceksiniz.


ZEYTİNLİ CEVİZLİ KURABİYE