ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KIRMIZI ŞARAP İLE POŞE EDİLMİŞ ELMA

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma

Kırmızı şarap ile poşe edilmiş elma

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Şimal Çınar @80_20bites tarifiyle Kırmızı şarap ile poşe edilmiş elma.

Okurumuzdan gelen cevizli, kaymaklı poşe elma tarifini deneyebilir, daha fazlası için elmalı tatlılara göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet Amasya elması (Küçük boy ve kabuğu soyulmuş)
  • 1,5 su bardağı kırmızı şarap 
  • 2 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet kakule (Kabuğu ezilmiş)
  • 1 adet yıldız anason

Krema tabanı için

  • 200 g labne peyniri

Karamelize ceviz için

  • 1 su bardağı bütün ceviz içi
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tarçın

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Nasıl Yapılır?

  • Elmalar ve baharatlar hariç tüm malzemeyi büyük boy bir tencereye alarak orta-yüksek ateşte arada karıştırmak suretiyle şeker eriyip, fokurdayana kadar pişirin.
  • Elmaları tencereye ekleyin ve ateşi düşük-orta seviyeye getirerek yaklaşık 25-35 dakika süreyle, arada elmaları çevirerek pişirin.
  • Bir bıçak yardımıyla elmaların pişme derecesini kontrol edin. Pişen elmaları delikli bir kepçe yardımıyla süzerek alın. Kalan karışımı da süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye alın.
  • Süzdüğünüz karışıma baharatları ilave ederek orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika süreyle kaynatın ve ocaktan alın. (Karışım bu aşamada sıvı olacaktır ve soğudukça koyulaşacaktır.) 
  • Cevizleri karamelize etmek için tüm malzemeyi bir tavaya alarak sürekli karıştırın. Şeker eriyene kadar kavurun ve yağlı kağıt üzerine alarak soğumaya bırakın. 
  • Labne peyniri, varsa suyunu süzerek bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
  • Her bir elmayı 2-3 yemek kaşığı labnenin üzerine oturtun ve süzerek elde ettiğiniz sosu üzerinde gezdirin. Karamelize edilmiş cevizlerle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!