ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAHVELİ VE CEVİZLİ VİCTORİA KEK

Kahveli Ve Cevizli Victoria Kek

Kahveli ve cevizli victoria kek

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Tuba Bilen @kitchendeer tarifiyle Kahveli ve cevizli victoria kek.

Benim için sonbaharın lezzeti tereyağı ve baharatlı keklerdir. Ve keklerin olmazsa olmaz hali ise her lokmada ağzımda kıtır kıtır bir şeyler hissetmektir. Bu tarifimde kekimi, tatlı ya da tuzlu birçok tarife inanılmaz yakıştırdığım pek sevgili cevizle birleştirdim.

Farklı bir versiyonu olan victoria sponge kek tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kahveli Ve Cevizli Victoria Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 170 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 175 g esmer şeker
  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 175 g çok amaçlı un
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kaynar su 
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ceviz (İrice parçalanmış)

Kreması için

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 70 ml krema
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kahveli Ve Cevizli Victoria Kek Nasıl Yapılır?

  • Şekeri ve tereyağını bir mikser yardımıyla kremamsı bir hal alana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve sadece karışmalarını sağlamak için kısa süreli çırpın.
  • Sonrasında tüm toz malzemeyi eleyerek ekleyin ve yine sadece karışmalarını sağlamak için kısa süreli çırpın. 
  • Granül kahve ve sıcak suyu bir kaba alarak karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin. 
  • Soğuyan kahveyi kek karışımına ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
  • Son olarak parçalanmış cevizleri ekleyerek karıştırın ve 15’er cm’lik iki ayrı kek kalıbına aktararak önceden ısınmış 170 derecedeki fırında pişirin. 
  • Krema için kaynar su, şeker ve granül kahveyi bir kaba alarak mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta krema ve pudra şekerini çırptıktan sonra kahveli karışıma ekleyin. (Damak tadınıza göre şekeri arttırabilirsiniz.)
  • Soğuyan keklerin arasına ve üstüne hazırladığınız kremadan sürün ve son dokunuş olarak parçalanmış bir avuç cevizi serpiştirerek servis edin.

Aydanca Not

  • Tuba da çok sayıda enfes tarifle ve fotoğrafla katıldı yarışmaya. İçlerinden seçmek çok zordu. Hepsinde de aklım kaldı. Hesabından tümüne ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!