ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KIZILCIK SOSLU, TATLI PATATES MUS

Kızılcık Soslu, Tatlı Patates Mus

Kızılcık soslu, tatlı patates mus

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Canan Teztürer @birenkbitat tarifiyle Kızılcık soslu, tatlı patates mus.

Tatlı patatesin yapısı balkabağına çok benzediği için aklıma geldi bu tarif. Tatlı oluşu ve doğal nişaştası da kullanmak için yeterli bir sebepti. Sonbaharın büyüsünü tatlıya geçirmek için de zencefil, karanfil, tarçın ve yenibahar ekledim.

Tatlı patatesin faydalarından yararlanmak isteyenler için, nefis tatlı patates çorbası ve tatlı patatesli pancake tarifine göz atmanızı öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızılcık Soslu, Tatlı Patates Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy tatlı patates (240 gram)
  • 300 g kızılcık 
  • 100 g soğuk krema veya hindistan cevizi sütü
  • 3 yemek kaşığı ham kakao
  • 5-6 yemek kaşığı bal veya 90 g agave şurubu 
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/4 çay kaşığı karanfil 
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar

Üst kreması için

  • 2 yemek kaşığı soğuk krema
  • 1 yemek kaşığı labne (suyu süzülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı bal veya agave şurubu
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

Kızılcık Soslu, Tatlı Patates Mus Nasıl Yapılır?

  • Kızılcıkları az su ile pişirerek süzgeçten geçirin ve koyu kıvamlı bir sos elde ettikten sonra soğumaya bırakın.
  • Tatlı patatesi buharda pişirdikten sonra krema, kakao, bal ve baharatları ekleyerek blendera alın ve iyice birleşip kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın.
  • Elde ettiğiniz krema köpüğünün yarısını kuplara koyun. Üzerine soğuk kızılcık sosunun ve çikolata rendesinin yarısını ekleyin ve kalan krema köpüğünü de üstlerine paylaştırın.
  • Üst krema için soğuk krema, labne ve balı bir kaba alarak çırpın. Köpüğün üzerine aktardıktan sonra soğuyana kadar buzdolabında dinlendirin. 
  • Rendelenmiş çikolata ve kızılcık taneleri ile süsleyerek soğuk servis edin.

Aydanca Not

  • Canan bu yıl hepsi bu sayfaya taşınacak kadar güzel 3 güzel tarifle katıldı yarışmaya. Kızılcık ve çikolatanın rengine kapıldığım için de bu tarifi seçtim.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!