ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KABAKLI EKMEK

Kabaklı Ekmek

Kabaklı ekmek

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Dilek Pfeiffer @yesene_catering tarifiyle kabaklı ekmek.

Okurlarımız tarafından çok beğenilen puf ekmek ve mayasız ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g bal kabağı (Butternut veya hokkaido)
  • 650 g un
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1/2 paket yaş maya

Kabaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını soyarak kare kare doğrayın ve bir tencereye alın. (Hokkaido kullanıyorsanız kabuğunu soymaya gerek yok) İçine tuz ve su ekleyerek haşlayın.
  • Sudan çıkardıktan sonra bir çatal yardımıyla ezin ve soğuması için kenarda bekletin. Kabağı haşladığınız suyu kesinlikle dökmeyin.
  • Mayayı şekerle birlikte 200 ml ılınmış kabak suyunun içinde eritin ve köpürene dek bekletin. Daha sonra püre halindeki bal kabağını ekleyin ve un ilave ederek karıştırın.
  • Hamur hafif ele yapışan bir kıvama gelene dek yaklaşık 10 dakika süreyle yoğurun ve yağladığınız mayalama kabına alarak kapağını kapatın.
  • Oda sıcaklığında hacmi 3 katına çıkana dek yaklaşık 1 saat süreyle bekletin. 
  • Hamuru fazla hırpalamadan, iki üç kere katlayın ve yuvarlak bir şekil vererek yağlı kağıdın üzerine alın.
  • Isıya dayanıklı fırın ipleri ile şekil verdikten sonra üzerine pirinç unu serpiştirin ve üstünü bir bezle kapatarak 15 dakika daha bekletin. 
  • Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta su koyun ve alt-üst olarak 200 dereceye ayarlayın.
  • Hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin. 
  • En az 1 saat beklettikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!