ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TAM KIVAMINDA ISLAK KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

TAM KIVAMINDA ISLAK KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Evde ıslak kek nasıl yapılır? Islak kek yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, lezzetine doyamayacağınız nefis mi nefis ıslak kek yapmanın püf noktaları:
Tam Kıvamında Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Akışkan çikolatası ve yumuşacık kıvamıyla kim sevmez ki ıslak keki? Çayın en lezzetli eşlikçi eşlikçisi olan ıslak keki, farklı versiyonlarıyla yapmak mümkündür elbet. Zor gibi görünse de, kolay bir şekilde hazırlanan ıslak kek, tatlı krizlerine son verecek niteliktedir. Bazen yanlış adımlar uygulayarak bilmeden kurumasını sağlıyor, yumurta kokusuna engel olamıyoruz. Yaptığımız tüm emeklerin boşa gitmemesi için, ıslak kek yapmadan önce bunları bilmenizde fayda var. Bu adımları takip ederek herkesi kendine hayran bırakacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Peki, ıslak kek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, ıslak kek yaparken bilmeniz gereken püf noktaları:


  • Malzemeler Oda Sıcaklığında Olmalı: Eğer kek tarifinin içinde aksi söylenmiyorsa, tarifte kullanılacak malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Özellikle yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması son derece önemlidir.
  • Çırpmak: İkinci püf noktası ise yumurta ve şekeri köpükleninceye kadar çırpmaktır. Şeker, yumurtanın içerisinde erimelidir.
  • Islak kekin kıvamı, diğer kek harçlarına göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır.
  • Pişirme işlemi için borcam veya pişirme kalıbı kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız kek kalıbı, mutlaka orta boyutlarda olmalıdır. Küçük kalıplar sosu çekmez, büyük kalıplar ise kekin incecik olmasına neden olur.
  • Fırını önceden ısıtmak da tüm tariflerde kullanılan bir püf noktasıdır.
  • Kekin sosunu, pişmesine yakınken yapın. Sos, koyu bir kıvamda olmalıdır.
  • Kek pişer pişmez fırından çıkartıp, dilimleyin ve üzerinde sosu gezdirin. Yani sosu dökeceğiniz zaman hem kek, hem de sos sıcak olmalıdır.


Islak Kek Neden Islanmaz?

Islak kek yapımında en sık yapılan hatalardan biri sostur. Bu işlem kekin kurumasına neden olur. Eğer kek yeterince kabarmadıysa, kek veya sostan biri soğuksa kek ıslanmayacaktır. Islak keki hazırlarken tarifte verilen malzemelere ve ölçülere bağlı kalın. Aksi takdirde kuru bir kek elde edersiniz. Ayrıca kek soğuduktan sonra üzerine tekrar sos koyarsanız, kek bu sosu çekmeyecektir. Bu yüzden yüzeyde bir sıvı birikintisi yaşanır.




En Lezzetli 5 Islak Kek Tarifi


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!