ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ ISLAK KEK

Islak Kek

Islak Kek

Canınız istediğinde kolaylıkla yapabileceğiniz muhteşem bir ıslak kek tarifidir. Zamansız lezzetleri seviyorsanız denemenizi öneririm.


Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

3 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

10 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sos;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; Bütün sos malzemeleri bir tencereye alınarak karıştırılır ve ocağa aktarılıp ısıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır.sausage
  • Kek için; Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  • Sıvılar eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Kuru malzemeler elenerek içine ilave edilir (topaklanma olmaması için) ve bir spatula yardımı ile aşağıdan yukarı kaldırılarak (fold etmek) karıştırılır.
  • Hazır olduğunda yağlanmış olan kare borcama aktarılır.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derece aralığında 30-35 dakika pişirilir. (Kekin pişkinliği kürdan yardımıyla bakılabilir.)
  • Pişen kek tezgaha alınır ve 5 dakika kadar dinlendirilir. (Kek sıcak olduğu için pişmeye devam edecektir.)
  • Dinlenen kekte kürdan yardımıyla delikler açılır ve daha evvel pişirip soğuttuğumuz şerbet aşamalı bir şekilde ilave edilir.
  • Kekin üst kısmı ıslakken üzerine hindistan cevizi serpilir.
  • Oda ısısı sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alınır ve 1 gün bekletilir. Afiyetler.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!