Islak Kek
25 Ağustos 2022

Canınız istediğinde kolaylıkla yapabileceğiniz muhteşem bir ıslak kek tarifidir. Zamansız lezzetleri seviyorsanız denemenizi öneririm.


Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Islak Kek için

Malzemeler

Kek;

  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sos;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Sosu için; Bütün sos malzemeleri bir tencereye alınarak karıştırılır ve ocağa aktarılıp ısıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Kek için; Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  3. Sıvılar eklenip çırpmaya devam edilir.
  4. Kuru malzemeler elenerek içine ilave edilir (topaklanma olmaması için) ve bir spatula yardımı ile aşağıdan yukarı kaldırılarak (fold etmek) karıştırılır.
  5. Hazır olduğunda yağlanmış olan kare borcama aktarılır.
  6. Önceden ısıtılmış 170-180 derece aralığında 30-35 dakika pişirilir. (Kekin pişkinliği kürdan yardımıyla bakılabilir.)
  7. Pişen kek tezgaha alınır ve 5 dakika kadar dinlendirilir. (Kek sıcak olduğu için pişmeye devam edecektir.)
  8. Dinlenen kekte kürdan yardımıyla delikler açılır ve daha evvel pişirip soğuttuğumuz şerbet aşamalı bir şekilde ilave edilir.
  9. Kekin üst kısmı ıslakken üzerine hindistan cevizi serpilir.
  10. Oda ısısı sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alınır ve 1 gün bekletilir. Afiyetler.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo