ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KAHVE SOSLU ISLAK KEK

KAHVE SOSLU ISLAK KEK

Kahve soslu ıslak kek
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahve soslu ıslak kek tarifi için malzemeler
  • 200 g tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 g un
  • 125 g mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 4 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 100 g damla çikolata

Kahve sosu için

  • 4 yemek kaşığı dolusu granül kahve
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kahve soslu ıslak kek Nasıl Yapılır

  • Tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine şeker ekleyip mikserin yüksek devriyle krema kıvamına gelip beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Sırasıyla un, mısır nişastası, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip, yumurtaları içine kırın. Tahta bir kaşık ya da plastik spatulayla karıştırarak yumurtaları malzemeye iyice yedirin. Son olarak çekilmiş fındık içi ve damla çikolatayı ilave edin. Hamuru iyice karıştırıp yağlanmış fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık hale gelmesini bekledikten sonra bir kürdan yardımıyla birkaç yerinden delin.
  • Kahve sosu için granül kahveyi ve şekeri sıcak suyun içinde karıştırın. Hazırlanan sosu kekin üzerine gezdirip dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!