Şişe Açacağı Olmadan Şişe Nasıl Açılır?

Açacaksız şişe nasıl açılır? Cam şişe kapağı nasıl açılır? İşte, şişe açacağı olmadan kolayca uygulayabileceğiniz birbirinden kolay şişe açma yöntemleri:
Şişe Açacağı Olmadan Şişe Nasıl Açılır?
24 Nisan 2024, 21:52

Eğer şişenin kapağını açmak için yanınızda bir açacak yoksa, evde kolayca bulabileceğiniz ürünleri kullanabilirsiniz. Çakmak, kaşık, bıçak, kemer gibi farklı yöntemlerle şişelerin kapağını açmak artık çok kolay. Ancak eğer cam şişenin kapağını açacaksanız, dikkatli olmanızda fayda var. İşte, açacak olmadan şişe kapağını açma yöntemleri:



Metal Tırtıklı Şişe Kapağı Nasıl Açılır?

  1. Etrafınızda şişe kapağını rahatça yerleştirebileceğiniz uygun bir boşluk, yarık, köşe veya delikler olup olmadığını kontrol edin.
  2. Makas: Makası şişenin tırtıklarına getirin. Tırtıklı kısmı yukarı doğru çekerek boşluğu genişletin. 2-3 adet tırtığı genişlettikten sonra kapağı yukarı doğru çekin.
  3. Kaşık: Yemek kaşığının sivri ucunu kapağın altına yerleştirin ve elinizi şişenin boyun kısmına koyun. Kaşık yardımıyla kapağı yukarı doğru fırlatın.
  4. Çakmak: Şişeyi sıkıca kavrayın ve parmaklarınızı boyun kısmına sarın. Baş parmak kapağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Çakmağı şişenin kapağı ve işaret parmağınız arasına gelecek şekilde yerleştirin. Şişeyi sıkıca tutun ve çakmak ile kapağı yukarı doğru ittirin.
  5. Otomat: Otomatların bozuk para atılan bölmesi girintilidir. Şişenin kapağını bu kısma yerleştirerek sıkıştırın ve sıkıca itin. Bu sayede kapak kolayca çıkacaktır.
  6. Kemer: Kemerin kenarı düzgün şekilliyse, kapağı bu kısma yerleştirebilirsiniz. Ayrıca spatulanın yan kısmı da işinizi görebilir.
  7. Çatal: Çatalı tırtıklı kısımları genişletmek için kullanabilirsiniz. Tüm tırtıkları genişlettiğinizde kapak kolayca çıkacaktır.
  8. Plastik kavanoz açacağını şişenin etrafına sıkıca sarın, çevirin ve çekin.
  9. Eğer iki adet şişeniz varsa, tırtıklı kısımları birbirine kilitleyip yukarı doğru çekerek kapağı açabilirsiniz.

Metal Objelerle Şişe Kapağı Nasıl Açılır?

  1. Zımba: Zımba çıkarıcının dişlerini kapağa güzelce yerleştirin. Kapağı yukarı doğru çekin. Kapak açılana kadar bu işlemi uygulayın.
  2. Tencere: Metal bir tencerenin kenarına şişenin kapağını yerleştirin. Avuç içinizle kapağa vurun ve kapağı çıkartın.
  3. Geniş bıçak: Geniş bir şef bıçağı da şişenin kapağını açmak için kullanılabilir. Bıçağın ters kısmını kapağın altına yerleştirin ve şişeyi sıkıca tutun. Kapağı yukarı doğru ittirerek çıkarabilirsiniz. Ancak bu yöntemde bıçağın ters kısmını kullandığınızdan emin olun ve çok dikkatli bir şekilde uygulayın. Aksi takdirde yaralanma riski oluşacaktır.
  4. Maşa, çelik kap, anahtar ve tornavida da şişenin kapağını açmak için kullanılabilir.

Lastik Bant İle Şişe Kapağı Nasıl Açılır?

Kalın lastik bandı metal kapağın etrafına sıkıca sarın. Kapağı güçlü bir şekilde döndürün. Eğer kapak dönmüyorsa, üzerine bez veya giysi sararak tekrar deneyebilirsiniz.

Anahtarla Şişe Kapağı Nasıl Açılır?

Şişeyi tek elinizle sıkıca tutun. Baş parmağınızı kapağı itecek şekilde yerleştirin. Diğer elinizle anahtarı tutun. Anahtarın ucunu baş parmak ve şişe arasına yerleştirin. Anahtarı kapağın altına sert bir şekilde bastırın ve döndürün. Tırtıklardan biri kalktığında şişeyi hafifçe döndürün ve diğer tırtıklara da aynı işlemi uygulayın. Tüm tırtıklar kalktığında kapağı yukarı ittirin.

Termal Genişletme Yöntemi

Eğer şişenin kapağı metalse, ısı enerjisi uygulayarak kapağını genişletebilirsiniz. Bir çakmak ile kapağın etrafını ısıtın. Kapak ısındığında bıçak veya tornavida yardımıyla kapağı yukarı ittirin. Ancak şişenin boyun kısmı bir süre sıcak olacaktır, dikkatli olmayı unutmayın. 

Şişe Kapağı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Şişenin kapağını bıçak veya sivri bir cisimle açacaksanız, mutlaka eldiven kullanın.
  2. Eğer şişe kırılırsa, cam parçalarını eldiven ile toplayın.
  3. Şişe kırılırsa, içine cam kırıkları düşme ihtimali çok yüksektir. Hiçbir şekilde içeceği tüketmeyin.
  4. Şişenin kapağını dişinizle açmaya çalışmayın. Bu durum dişinize zarar verebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kullanılmış yemeklik yağdan nasıl kurtulunur?
  2. Süt nasıl dondurulur?
  3. Fındık nasıl kavrulur?
  4. Üzüm nasıl kurutulur?
  5. Kuru makarna nasıl ölçülür?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo