Şef Emircan Canatar'dan 6 Nefis Tarif

Daha önce taco tantuni ya da Hatay chicken burrito denediniz mi? Şef Emircan Canatar ile Nişantaşı’ndaki butik mekanı Gasto’da buluştuk ve sizler için birbirinden lezzetli tarifler aldık.
Şef Emircan Canatar'dan 6 Nefis Tarif
24 Ekim 2023, 12:01

Aşçı bir dedenin torunu olarak büyüyen Emircan Canatar, yemekle ilgili her şeyi ilk önce dedesinden öğrenmeye başlamış. İngilizce işletme bölümünü bitirdikten sonra restoran açma hayalini gerçekleştirmek için Mutfak Sanatları Akademisi’ne yazılarak profesyonel aşçılık eğitimi almış. Genç ve başarılı şeflerden Emircan Canatar, Gasto isimli restoranın şefi ve işletmecisi. Nişantaşı’na gittiğinizde bu küçük dükkandaki büyük lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Fişekhane şubesi de çok şık ve menüsü oldukça lezzetli. Menüde çoğunlukla sokak lezzetleri modern bir şekilde yorumlanmış. Emircan Bey’e “Yemek yapmak sizin için ne ifade ediyor” diye sorduğumuzda, “Bir terapi. Yemek yaparken o yemeğin yerinde olduğumu düşünerek ve yemekle konuşa konuşa yemek yapmak benliğimi oluşturuyor. En basit yemekten en zor yemeğe kadar yaptığım her yemeği ciddiye alarak hazırlarım. Görenler sanki atomu parçalıyor diyebilir ama benim için yemek yapmak atomu parçalamak kadar önemli” diye cevap veriyor. Haydi, gelin şefimizin göz bebeği Gasto’nun menüsündeki tariflere birlikte göz atalım.

  1. Mac And Cheese

mac and cheese

Çedar, gravyer, mozzarella ve parmesan peyniri ile hazırlanan mac and cheese, ortalama 1 saat içinde hazırlanır. Pişmiş makarnanın farklı peynirler ile birleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, fırında pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Hatay Chicken Burrito

hatay chicken burrito

Hatay sosu, tavuk göğsü, sarımsak, kajun baharatı ve mozzarella peyniri ile hazırlanan burrito, tortilla ekmeği veya lavaşın içinde servis edilir. Öğle ve akşam yemeklerinde tercih edilebilir.

  1. Sucuklu Pizzetta

sucuklu pizzetta

Pizzanın daha küçük boyutlusu olarak bilinen pizzetayı, sucuk, hellim peyniri, köy biberi ve mozzarella peyniri ile hazırlayabilirsiniz. Domates sosa ek olarak dilimlenmiş çeri domates ile pizzetayı süsleyebilirsiniz.

  1. Taco Tantuni

taco tantuni

Bonfile et, paprika, yoğurt sosu, domates, biber turşusu ve soğan turşusu ile hazırlanan bu yemek, taco ve tantuninin bir sentezidir. İsteğe göre lavaş veya tortilla ekmeğinde sunabilirsiniz.

  1. İzmir Usulü Kokoreç

İzmir usulü kokoreç

Küçük ekmeklerin kokoreç ve baharatlarla karıştırılmasıyla hazırlanan bu yemek, soğan salatası, közlenmiş biber ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. 

  1. Gasto Burger

gasto burger

Gasto Local'in sevilen burgerini yapmak için, burger köftesi, duxell sos, dana bacon, beef dip sos ve kibrit patates kullanabilirsiniz. Yanında soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Emircan Canatar'dan alkolsüz kokteyl tarifleri
  2. Şef İsmet Saz'dan et yemekleri
  3. Şef Hazer Armani'den nefis tarifler
  4. Şef Savaş Ergen'den 10 dakikalık tarifler
  5. Şef Emrah Köksal Zengin'den yöresel tarifler
Kategoriler
Lezzet Logo