Sucuklu Pizzeta

Sucuklu Pizzeta
21 Eylül 2023

Pizzeta, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan pizzanın daha küçük boyutlu versiyonudur. Şef Emircan Canatar, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken sucuklu pizzeta tarifini paylaştı. Malzemeler hazırsa, sucuklu pizzeta için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sucuklu Pizzeta için

Malzemeler

  • Pizza hamuru
  • 15 dilim sucuk
  • ½ su bardağı hellim peyniri
  • 1 yemek kaşığı mozzarella
  • 2 adet köy biberi
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 1 tutam kekik
  • 2 adet çeri domates
Sucuklu Pizzeta

Nasıl Yapılır

  1. Önceden hazırladığınız hamurun üzerine domates sos sürülür. 
  2. Daha sonra sırası ile mozeralla rendesi, ızgara sucuk, hellim peyniri, közlenmiş köy biberi ve sotelenmiş çeri domatesi ekleyip fırına verin. 
  3. Fırından çıktıktan sonra üzerine kuru kekik serperek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo