Şef Hazer Armani'den 4 Nefis Tarif

Şef Hazer Armani, Artois Cadde’nin birbirinden lezzetli yemeklerini paylaştı. İşte, Şef Hazer Armani'den mutlaka denemeniz gereken 4 tarif:
Şef Hazer Armani'den 4 Nefis Tarif
24 Ocak 2023, 15:09

Sizler için; zengin menüsü, eşsiz tatları ve enerji dolu atmosferi ile dikkat çeken Artois Cadde’nin mutfağına sızdık bu sayımızda. Menüsü başarılı şef Hazer Amani tarafından oluşturulan Artois Cadde’nin keyifli sunumları ve özel reçeteleri ile bir lezzet yolculuğuna ne dersiniz?

Fotoğraf: SEZER ALÇINKAYA

Artois Cadde

Modern ve zarif dekorasyonu ile dikkat çeken Artois’in yaratıcısı, başarılı bir kadın girişimci olan Şeyma Yıldız. Tanıdık sağlıklı lezzetleri sıradışı yorumlarla sunmak üzere yola çıkan restoranda ister arkadaşlarınızla keyif yapın, isterseniz iş toplantılarınıza lezzet katın. Ünlü şef Hazer Amani’nin başında olduğu mutfak ekibinin yarattığı seçkin lezzetler ve hem damakları hem de gözleri doyuran imza kokteyller ile keyifli bir lezzet yolculuğuna hazır olun.

Hazer Armani'den tarifler

Şef Hazer Armani'den Tarifler

  1. Ayvalı ve Üzümlü Cramble

ayvalı üzümlü cramble

Malzemeler;

  1. Meyve harcı için:
  2. 500 g ayva (Küp doğranmış)
  3. 100 g siyah üzüm (İkiye bölünmüş ve çekirdekleri alınmış)
  4. 50 g esmer şeker
  5. 20 g beyaz şeker
  6. 20 g tereyağı
  7. 5 g kakule
  8. 5 g çubuk tarçın
  9. Crumble için:
  10. 70 g tereyağı
  11. 45 g toz şeker
  12. 30 g toz badem
  13. 75 g un

Yapılışı: Harç için, ayva ile üzüm tanelerini bir tavaya alın ve üzerine şeker, tereyağı, tarçın ile kakuleyi ilave ettikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 8 dakika kaynatın. Daha sonra kapağını açarak yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.  Crumble için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve  işlemi 3 kere tekrarlayın. Daha sonra 5 dakika süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresinin sonunda meyveli harcı küçük güveçlere paylaştırın ve üzerini elinizle ufaladığınız crumle hamuru ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 9 dakika süreyle üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin. 

  1. Osso Bucco Milanez

osso bucco milanez

Malzemeler;

  1. Osso-Bucco için:
  2. 2 adet 325 gr kemikli dana incik
  3. 200 g kereviz (Küp doğranmış)
  4. 100 g kereviz sapı (Küp doğranmış)
  5. 20 g sarımsak
  6. 100 g kuru soğan (Küp doğranmış)
  7. 200 g domates (Küp doğranmış)
  8. 200 g havuç (Küp doğranmış)
  9. 2 l et suyu
  10. 500 g kırmızı şarap
  11. 10 g taze kekik
  12. 5 g defne yaprağı
  13. 5 g tane karabiber
  14. Kızartmak için:
  15. 100 g un
  16. 1 l sıvı yağ
  17. Osso-Bucco üzeri için gramolata için:
  18. 5 g maydanoz (İnce kıyılmış)
  19. 5 g limon zest
  20. 5 g sarımsak
  21. Safranlı risotto için:
  22. 100 g arborio pirinç (Haşlanmış)
  23. 50 ml sebze suyu
  24. 2 g safran
  25. 1 diş sarımsak
  26. 10 ml beyaz şarap
  27. 50 g parmesan peyniri rendesi
  28. 20 g tereyağı
  29. 5 g tuz
  30. 5 g karabiber

Yapılışı: Kemikli dana incikleri tuz ve karabiber ile marine edin. Una buladıktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış kızgın yağda 5 dakika süreyle mühürleyin.
Osso-Bucco için doğradığınız tüm sebzeleri bir tencereye alarak zeytinyağı ile kavurun. Kırmızı şarabı ekleyerek alkolü uçana kadar pişirin. Daha sonra et suyu ile domatesleri ilave edin ve mühürlediğiniz eti tencereye alın. Kekik, defne yaprağı ve tane karabiberi ekleyerek derin bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 165 derecedeki fırında 4,5 saat süreyle pişirin. Sürenin sonunda eti tencereden alın ve kalan malzemeyi blendar’dan geçirerek sosu hazırlayın.
Risotto için diş sarımsağı püre haline getirin. Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsağı aldıktan sonra pirinci de ekleyerek kavurun. Daha sonra beyaz şarabı ilave edin ve alkolü uçana kadar kavurmaya devam edin. Sebze suyunu tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin.  Safranı bir kasede su ile açtıktan sonra risottoya ilave edin.  Son olarak tereyağı ve parmesan rendesini ekleyerek hızlı hızlı karıştırın. Gramolata için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Servis için tabağın altına safranlı risottoyu koyup üzerine dana incikleri yerleştirin.  Hazırladığınız incik sosu etin üzerine dökün. Son olarak üzerine gramolata üzerine dökün ve sıcak servis edin.

  1. Bal Kabağı Çorbası

bal kabağı çorbası

Malzemeler;

  1. 1 kg bal kabağı (Soyulmuş ve dilimlenmiş)
  2. 40 g toz şeker
  3. 200 g patates (Küp doğranmış)
  4. 20 g sarımsak
  5. 40 g pırasa (Küp doğranmış)
  6. 20 g havuç (Küp doğranmış)
  7. 20 g kereviz sapı (Küp doğranmış)
  8. 30 g Konya küflü peyniri
  9. 50 g tereyağı
  10. 30 g zeytinyağı
  11. 1 l sebze suyu

Yapılışı: Bal kabağını fırın tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı ile şekeri dökerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Tüm sebzeleri tencereye alarak tereyağı ile soteleyin. Daha sonra sebze suyunu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Fırından aldığınız kabağı da tencereye ilave edin ve kaynatın. Piştikten sonra çorbayı blerder’dan geçirin. Kaselere aldığınız çorbaya Konya küflü peyniri ilave ederek servis edin.

  1. Pancarlı ve Keçi Peynirli Risotto

pancarlı keçi peynirli risotto

Malzemeler;

  1. 300 g arborio pirinç (Haşlanmış)
  2. 10 g sarımsak yağı
  3. 500 g sebze suyu
  4. 30 ml beyaz şarap
  5. 40 g tereyağı (Bağlamak için)
  6. 70 g keçi peyniri (Küp doğranmış)
  7. 100 g pancar püresi
  8. 5 g tuz
  9. Üzeri için:
  10. 130 g pancar (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  11. 3 g limon zest
  12. 1 adet kuzu kulağı
  13. 40 g keçi peyniri (Küp doğranmış)

Yapılışı: Risotto için diş sarımsağı püre haline getirin. Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsağı aldıktan sonra pirinci de ekleyerek kavurun. Daha sonra beyaz şarabı ilave edin ve alkolü uçana kadar kavurmaya devam edin.  Sebze suyunu tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin.  Pancar püresini ilave edin. Son olarak tereyağı ve keçi peynirini ekleyerek hızlı hızlı karıştırın.Risottoyu servis tabağına alın ve üzerine keçi peyniri ile küp pancarları yerleştirin. Kuzu kulağı, limon zest ve file badem ile süsleyerek servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Emrah Köksal Zengin'den tarifler
  2. Şef Yılmaz Öztürk'ten tarifler
  3. Şef Fikret Özdemir'den tarifler
  4. Şef Sedat Yaman'dan tarifler
  5. Şef Çiğdem Seferoğlu'ndan tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo