ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ŞEF EMİRCAN CANATAR'DAN ALKOLSÜZ KOKTEYL TARİFLERİ

ŞEF EMİRCAN CANATAR'DAN ALKOLSÜZ KOKTEYL TARİFLERİ

Gasto Street and Local Food’un yetenekli Şef’i Emircan Canatar'dan yaza özel birbirinden lezzetli 5 farklı alkolsüz kokteyl tarifi:
Şef Emircan Canatar'dan Alkolsüz Kokteyl Tarifleri

Sıcak havalar için içimizi ferahlatan meyvelerle  hazırlayabileceğimiz nefis kokteyl tariflerini Gasto Street and Local Food’un yetenekli Şef’i Emircan Canatar’a sorduk. Emircan Şef Lezzet için hem ferahlatıcı hem de lezzetli 5 alkolsüz kokteyl hazırladı. 



Malzemeler;

  • 5 cl portakal suyu
  • 2.5 cl fresh zerdeçal
  • 2.5 cl passion fruit
  • 5 cl sweet&sour


Yapılışı: Bir adet portakalı zerdeçal ile birlikte katı meyve sıkacağına atın. Elde edilen karışımı blender'a dökün. İlave olarak passion fruit atılır. Sweet&sour ilr birlikte blenderda çekilir. Kısa kokteyl servis edilir.

Garnitür: Kuru portakal



Malzemeler;

  • 1.5 cl mürver çiçeği aroması
  • 1.5 cl turunç portakal aroması
  • 5 cl sweet&sour mix
  • 2.5 cl margarita mix
  • 1 adet taze lime


Yapılışı: Tüm malzemeler shaker'a dökülür. Bol buz ile shake edilir. Önceden soğutulmuş olan kısa kokteyl bardağına içi meyve dolgulu buz konulur ve elde edilen karışım süzülerek bardağa dökülür. Hazırlanmış olan içeceğin içine 1 adet lime kabuğu rendelenir.

Garnitür: Yaban mersini, kuru portakal, çilek, taç nane.



Malzemeler;

  • 5 adet kırmızı gül yaprağı
  • 2 adet taze çilek
  • 1.5 cl frenk üzümü aroması
  • 5 cl sweet&sour mix
  • Pamuk şeker


Yapılışı: Gül yaprakları avuç içinde patlatılarak aroması çıkarılır. Shaker'a atılır. İlave taze çilek eklenerek tokmak yardımıyla iyice ezilir. Frenk üzümü aroması ve sweet sour eklenerek sert bir şekilde shake edilir. Elde edilen karışım ayaklı margarita bardağına buzları süzülerek aktarılır. Garnitür olarak bardağın kenarına çilek takılıp pamuk şeker görüntüsü oluşturacak şekilde sabitlenir. Bardağın ortasına mikro filiz koyulup servise hazır konuma getirilir.

Garnitür: Taze çilek, pamuk şeker, gül yaprakları



Malzemeler;

  • 50 gr. avokado
  • 25 gr. fındık
  • 1 adet muz
  • 25 gr. badem
  • 25 gr. ceviz
  • 10 gr. şam fıstığı
  • 10 cl. laktozsuz süt
  • 250 gr. bebe bisküvisi


Yapılışı: Avokado, muz, fındık, ceviz, badem, şam fıstığı ve bebek bisküvisi blendera atılır. Üzerine laktozsuz süt eklenir ve krema kıvamına gelene kadar çekilir. Karışım geniş ağızlı smoothie bardağına aktarılıp içindeki malzemeler ile süslenir.

Garnitür: Avokado dilim, fındık, ceviz, bebe bisküvisi, kuru ananas



Malzemeler;

  • 2.5 cl passion fruit
  • 4 damla chili pepper (tobasco)
  • 3 cl lime suyu
  • 1 adet meksika biberi
  • 5 cl margarita mix


Yapılışı: Passion püresi belirli ölçülerde shakera konulur. İlave bir tane taze lime suyu sıkılıp 4 damla chili pepper eklenir. İlave belirli miktarda margarita mix eklenip iyi bir biçimde shake edilir. Elde edilen karışım, daha önceden kenarı aspir ile kaplanmış olan kısa kokteyl bardağına süzülmeden konulup üstüne bir adet tarçın yakılır.

Garnitür: Meksika biberi, tekerlek lime, tarçın.



Şef Emircan Canatar


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!