Ringa Balığı Nasıl Pişirilir?

Ringa balığı nedir, özellikleri nelerdir? Ringa balığı nerede yaşar? Ringa balığı nasıl pişirilir ve nasıl yenir? İşte, ringa balığının özellikleri ve pişirme teknikleri:
Ringa Balığı Nasıl Pişirilir?
10 Ağustos 2022, 14:00

Ringa balığı, Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahiptir. Hem lezzeti, hem de sağlık için faydaları, ringa balığı tüketiminin artmasını sağlamıştır. Sardalyagillerden bir balık türü olan ringa, dünyada en çok bulunan balık çeşididir. Küçük başlı ve parlak pullu bir yapısı vardır. Larva ve minik deniz canlılarıyla beslenen bu balık, maksimum 40 cm uzunluğa ulaşabilir. Zarar görmediği takdirde 20 yıl yaşayabilir. Levrek balığının yemi olan ringa, levreklerin büyümesinde çok etkilidir. Ringa balığı Atlantik'te en çok yakalanan 1. balık, Pasifik'te ise 2. balıktır. Omega 3, B12 vitamini ve selenyum bakımından zengindir. Hafıza ve beyin gelişimini destekler. Cıva oranı düşük olduğu için, güvenle tüketilebilir. Konserve olarak da satılan ringa balığının, ayda 2 kez tüketilmesi tavsiye edilir.

Ringa Balığı Nerede Yaşar?

Ringa balığı, Atlas Okyanusu'nun kuzey kesimlerinde yaşayan bir balık türüdür. Yoğunlukla Avrupa ülkelerinde görülen bu balık, ülkemizde nadir görülen türlerden biridir. İzmir ve Mersin kıyılarında görülme ihtimali yüksektir. 


ringa

Ringa Balığı Nasıl Pişirilir?

Ringa balığı, fırında ve ızgarada pişirmeye elverişlidir. Fileto olarak alındığında, temizleme işlemini es geçip doğrudan pişirmeye başlayabilirsiniz.

  1. Pişirmeye başlamadan önce balığın kafasını gövdeden ayırın ve pullarını kazıyarak temizleyin.
  2. Ardından balığı soğuk sudan geçirip iç organlarını çıkartın ve tekrar suya tutum.
  3. Karnını iki yana doğru ayırarak kılçıklarını çıkartın. Sırtındaki kalın kemiği de etten ayırın.
  4. Temizleme işleminden sonra, balığı zeytinyağı, sarımsak ve tuzlu marine sosunda yarım saat bekletin.
  5. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. Yanına halka halka dilimlenmiş patates ve soğanları ekleyin. 1-2 adet defne yaprağı yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Daha yüksek dereceler, balığın yanmasına neden olabilir. Bu yüzden pişirme işlemini kontrollü bir şekilde yapın.
  7. Ringa balığını temizleyip marine ettikten sonra, ısıtılmış ızgarada önlü arkalı bir şekilde de pişirebilirsiniz.
  8. Ringa balığını konserve şeklinde alabilir, hiç pişirmeden salata yapımında kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için ringa balığı salatası tarifimize göz atın.


Şunlara da göz atın;

  1. Mercan balığı pişirme teknikleri
  2. İstavrit nasıl pişirilir?
  3. Çupra nasıl pişirilir?
  4. Mezgit nasıl pişirilir?
  5. Kalamar nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo