ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAVUNLU CHİFFON KEK

Kavunlu Chiffon Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavunlu Chiffon Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı elenmiş un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Kavun

Kavunlu Chiffon Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Kek harcını yağlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Küçük bir dondurma kaşığıyla kavundan yuvarlak parçalar çıkartın. Soğuyan kekinizi servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin. Ortasındaki boş kısma yuvarlak çıkarttığınız kavunları yerleştirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!