Kavunlu Muzlu Dondurma

Kavunlu Muzlu Dondurma
21 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Kavunlu Muzlu Dondurma için

Malzemeler

  • 4 muz
  • 3 su bardağı kavun
  • 3-4 yemek kaşığı bal veya agave (Damak tadına göre)
  • 1 tatlı kaşığı limon veya misket limonu suyu
  • 8-10 adet fesleğen yaprağı (İsteğe bağlı)
Kavunlu Muzlu Dondurma

Nasıl Yapılır

Nefis kavunlu muzlu dondurmaya bayılacaksınız!

  1. Muzları ince ince dilimleyin. Kavunları küçük küpler halinde kesin. Meyvelerin hepsini, tek bir katman halinde buzdolabı poşeti veya üstü kapalı şekilde bir kaba yayarak dondurun.
  2. İyice donan meyvelere bal, limon suyu ve fesleğen yapraklarını ekleyin. Arada sırada karıştırarak, mutfak robotu veya blender’dan geçirin. Dilediğiniz sertliğe göre hemen ya da 20-30 dakika buzlukta beklettikten sonra servis edin.

Çikolatalı muzlu dondurma tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo