Karabuğday Nasıl Pişirilir?

Karabuğday, demir, magnezyum, protein, esansiyel amino asitler ve daha fazlası gibi besinlerle dolu, tahıl benzeri bir tohumdur. Peki nasıl pişirilir? Sizler için anlattık. İşte, karabuğday nasıl pişirilir ve karabuğdaylı tarifler:
Karabuğday Nasıl Pişirilir?
18 Temmuz 2022, 16:46

Karabuğday, demir, magnezyum, protein, esansiyel amino asitler ve daha fazlası gibi besinlerle dolu, tahıl benzeri bir tohumdur. Karabuğdayı pişirmenin en kolay ve en yaygın yolu pirinç gibi kaynatmaktır ve oradan kendi başına yiyebilir, et veya sebze ile servis edebilir, hatta lezzetli bir kahvaltı yapmak için meyve ve baharatlar ekleyebilirsiniz. Sizler için karabuğday nasıl pişirilir anlattık. İşte, karabuğday nasıl pişirilir:

Karabuğday Nedir?

Adına rağmen karabuğday aslında bir tahıldan (buğday gibi) ziyade bir tohumdur. Şaşırtıcı bir şekilde, buğday, çimen veya mısır gibi diğer otlarla değil, ravent ile ilgilidir. Bu nedenle 'sahte tahıl' olarak da bilinir. Buğday içermediğinden, en yaygın olarak fırıncılıkta veya tahıl olarak glütensiz bir alternatif olarak kullanılır.


Karabuğdayın Tadı Nasıl?

Tam buğday unu veya çavdar gibi cevizli, hafif acı bir tada sahiptir. Güçlü aroması nedeniyle birçok tarif, daha iyi lezzet ve doku için hem karabuğday hem de buğday unlarını gerektirir. Karabuğday taneleri, salatalara ceviz ve sebzeli burgerler veya güveçlere çiğnenebilir bir doku katar. Aynı zamanda bir protein ve magnezyum kaynağıdır.

Karabuğday Nasıl Pişirilir?

Karabuğday unu, en yaygın olarak, jambon, peynir veya yumurta gibi tuzlu dolgularla Fransız galettes gibi krep yapmak için kullanılır. Kenarları krep gibi yuvarlanmak yerine katlanır.

Karabuğday "taneleri" veya tohumları "kabuğu çıkarılmış tane" olarak da bilinir ve yumuşayana kadar kaynatılabilir. Tahılları kullanmadan önce iyice yıkamak yaygın bir uygulamadır, ancak ıslatılıp fırınlandığında granolalara ve salatalara gevreklik katarlar. Kaynatılmadan önce ıslatıldığında ve karıştırıldığında, karabuğday bir yulaf lapasına dönüşür.

  1. Temiz su akana kadar bir elek ile iyice durulayın.
  2. Kuru bir tavada kadar 2-3 dakika kavurun. (Bu, Karabuğdaya Kavrulmuş Bir Lezzet Katar)
  3. Kaynayan suda 5-10 dakika, taneler yumuşayana kadar ama yine de biraz ısırıncaya kadar pişirin.
  4. İyice süzün.

Karabuğday ile Hazırlanan Tarifler

  1. Karabuğday Unlu Mücver


Malzemeler:

  1. 2 adet yumurta
  2. 2 adet kabak
  3. 2 adet havuç
  4. 3 yemek kaşığı karabuğday unu
  5. 2 dal yeşil soğan
  6. Yarım demet dereotu
  7. Birer tutam tuz, karabiber, kimyon ve sumak

Yapılışı: Bir kabın içerisine kabakları rendeleyin ve sıkarak suyunu çıkarın. Üzerine havuç rendesi, yumurta, karabuğday unu ve dereotunu ekleyin. Ardından küçük küçük doğradığınız taze soğanı önce çok az zeytinyağı ile iyice soteleyerek karışımın içine ekleyin. Yuvarlak ve yassı şekil vererek yağsız tavada önlü arkalı pişirin.


  1. Karabuğday Granola

Malzemeler:

Kuru malzemeler;

  1. 1 su bardağı çiğ karabuğday
  2. 1 su bardağı fındık
  3. 3 su bardağı yulaf
  4. 50-100 g kurutulmuş meyve (Gerekirse küçük parçalar halinde kesilmiş)

Islak karışım;

  1. 50 g Hindistan cevizi yağı
  2. 1/3 su bardağı agave veya bal
  3. 3 tepeleme yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Kuru geniş bir kasede. Hindistan yağını eritip agave ve kakaoyla eritin. Oluşturulacak ürünler, bütünleşik bir şekilde tasarlanabilir. kahvaltı kağıdı serili ikiye yayından bastırmadan, serpiştirerek Eğitime hazırlanmak için harcanacak. Oda odalarıyla tamamıyla soğuyunca, havan kaplarda muhafaza edin. Bal yüksek ısıda besin değeri için bu tarifi bal ile ilgili, düşük dercelerde bakım da hazırlanabilir. 45 derece ısıda, yaklaşık 12-14 saat yazarsınız. Kurutucuda yapacaksanız çiğ kakao çok daha sağlıklı olur. Afiyet olsun.


  1. Greçka

Malzemeler:

  1. 1/2 çay bardağı greçka (karabuğday)
  2. 1/2 rendelenmiş soğan
  3. 1/2 rendelenmiş domates
  4. 1 çay kaşığı paprika
  5. 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  6. 1 çay kaşığı kimyon
  7. 2 yemek kaşığı greçka unu
  8. Bir tutam ufalanmış kuru biberiye
  9. Biraz tuz

Yapılışı: Önce greçka yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları içinden ayrılıp beyaz hale geldiğinde işlem tamamdır. Haşlanan buğdayları sürdürüp kenarda soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğan ve domatesi rondodan geçirip onlarında suyunu hafif süzdürüyoruz. Bu işlemi klasik rendeyle de yapabilirsiniz. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip köfte kıvamına getiriyoruz. Eğer gerekirse azar azar greçka unu ilave edebiliriz. Baharatları değiştirip farklı bir lezzette yakalayabiliriz. Mesela acı miktarını arttırabiliriz. Son olarak köfte şekli verilen karışımı yağlanmış tavada güzelce kızartıyoruz. Bu köfteleri sevdiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Karabuğday nedir?
  2. Diyet lifi nedir?
  3. Mercimek nedir?
  4. Nohutun faydaları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo