ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İZMİR BOMBASI TATLISI TARİFİ

İZMİR BOMBASI TATLISI TARİFİ

İzmir Bombası Tatlısı Tarifi
İzmir Bombası Tatlısı Tarifi

İdil Yazar’dan İzmir bombası tarifi sayfamızda:
Püf Noktası: Çikolatalı fındık kremasını kullanmadan kısa bir süre önce buzdolabından çıkarmalısınız.
Pişirme Süresi: 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik

Herkese merhaba! Bugün, sizlere İzmir yöresinin meşhur lezzetlerinden birinin tarifini vereceğim. Birlikte, meşhur bomba tatlısını yapacağız.

Son günlerde, ünü İzmir dışına da yayılan ve içindeki lezzetli çikolatalı fındık kreması ile harika bir tatlı seçeneği sunan İzmir bombası, pratik hazırlanışı ve şık sunumu ile misafir sofraları ve beş çayları için de ideal.

Isırdığınız anda içinden akan çikolatası ile iştah açan, kahve ve çayın yanına da çok yakışan bir lezzet. Sadece 5 temel malzeme ile çok lezzetli bir tatlı atıştırmalık hazırlamak isterseniz, siz de bu nefis İzmir bombası tarifimi deneyebilirsiniz.

Hadi gelin, sözü daha fazla uzatmadan ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım…

Malzemeler

· 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
· 1 çay kaşığı toz şeker
· Çikolatalı fındık kreması
· Yarım bardak su (oda sıcaklığında)
· 1.5 bardak un
· Tuz

Nasıl Yapılır?
· Unu, sıvıyağı, suyu, şekeri ve tuzu bir mikserin içerisine alın ve güzelce yoğurarak bir hamur elde edin.
· Elde ettiğiniz hamur hafifçe elinize yapışmalı ve kıvamı yumuşak olmalıdır.
· Hamuru bir streç film ile sardıktan sonra biraz dinlenmesi için buzdolabına alın ve yarım saat kadar bekletin.
· Tezgahın üzerine bolca un serpin ve biraz da merdaneye serpin.
· Hamuru buzdolabından çıkarın ve küçük bir parça alıp elinizde şekillendirin.
· Hamuru tezgahın üzerine alın ve ince bir şekilde çevirerek açın.
· Çikolatalı fındık kremasından 2 çay kaşığı kadar alıp hamurların ortasına bırakın.
· Hamurları bohça şeklinde koparın ve dışarıda kalan fazlalığı elinizle kopartın.
· Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayın.
· Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları tepsiye dizin.
· Hamurları önceden ısıtılmış, alt üst fanlı çalışan 220 derece fırına verin.
· Ortalama 5 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve 5 dakika da dışarıda bekletin.
· Tatlıları bir servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Kaynak:

https://idilyazar.com/tarifler/izmir-bombasi-tatlisi-tarifi


"İlandır"


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.