İncir Nasıl Yetiştirilir?

İncir, kurusu ve tazesi ile sevilen meyvelerden biridir. Sizler için incir nasıl yetiştirilir anlattık. İşte, incir nasıl yetiştirilir:
İncir Nasıl Yetiştirilir?
08 Şubat 2023, 15:40

İncir, kurusu ve tazesi ile sevilen meyvelerden biridir. Yaz sonu, sonbahar başı gibi manavlarda yerini alır. İncir Türkiye’de özellikle Ege bölgesinde yetişir. Sizler için incir nasıl yetiştirilir anlattık. İşte, incir nasıl yetiştirilir:

incir ağacı

İncir Ağacı İçin Nasıl Hazırlık Yapılır?

  1. Çeşitli incir türlerinden birini seçin. İncirin farklı çeşitlerinden istediğiniz, uygun olanı seçin.
  2. Yerel ikliminize uygun incir almak için yerel bir fidanlığı ziyaret edin.
  3. İncirler en iyi sıcak, tropik ve çöl benzeri bölgelerde yetişir, dolayısıyla en geniş incir çeşidi bu ortamlarda yetişebilir. Sıcaklıkları 4 °C'nin altına düşen yerlerde yalnızca belirli birkaç tür büyüyebilir.
  4. Nereye ekeceğinize karar verin.
  5. Toprağı hazırlayın. İncir ağaçları özellikle toprak koşulları konusunda seçici olmasa da, birkaç küçük değişiklikle gelişirler. Genel olarak incir ağaçları, hafif kumlu ve pH'ı 7'ye yakın veya hemen altında (daha alkalin) olan toprakta en iyi şekilde büyür.

incir ağacı

İncir Ağacı Nasıl Dikilir?

  1. Arsanızı hazırlayın. İncir ağacınız için bir delik açmak için küçük bir kürek veya ellerinizi kullanın. Deliği, kök bilyesinin sığabileceği kadar büyük yapın ve ağacı, kapta büyüdüğü seviyede dikin.
  2. Ağacınızı dikin. Bitkiyi kaptan çıkarın ve dikkatlice yanına koyun. Kenarlardaki fazla kökleri kesmek için bir çift bahçe makası kullanın, çünkü bunlar meyve üretimini azaltır.
  3. İncir ağacını sulayın. Yeni dikilen ağacınızın yerleşmesine yardımcı olmak için, onlara birkaç gün boyunca bol su verin. Ancak genel olarak incir suyu sevmez, bu nedenle ekimden sonra ağacınıza haftada 1-2 kez orta derecede su verin.
  4. Toprağı koruyun. İncir ağacınızı dışarıya diktiyseniz, bitkinin yetiştiği toprağı ve arsayı korumanız önemlidir. Gördüğünüz yabancı otları çekin ve 4-5 haftada bir toprağı gübre ile doldurun.
  5. İncirlerinizi gerektiğinde budayın. İncir ağacınızı ikinci yılın yazında budayın, çünkü ilk büyüme yıllarında budamalarına gerek yoktur.
  6. Meyveyi hasat edin. İncirler toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam etmeyeceklerinden (şeftali gibi) tamamen olgunlaştıklarında ağaçtan hasat edin. Olgun bir incir biraz yumuşak ve boynu kavisli olacaktır. İncir birçok farklı renkte olduğu için olgun bir incirin rengi, sahip olduğunuz çeşide bağlı olarak değişecektir.

Şunlara da göz atın;

  1. İncir nasıl kurutulur?
  2. İncirli tarifler
  3. İncirin faydaları nelerdir?
  4. Domates nasıl yetiştirilir?
  5. Çilek nasıl yetiştirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo