ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER GRİBE İYİ GELEN EN ETKİLİ 9 KARIŞIM TARİFİ

GRİBE İYİ GELEN EN ETKİLİ 9 KARIŞIM TARİFİ

Gribe ne iyi gelir? Gripten nasıl korunurum? diyenler için birbirinden farklı tariflerimiz var. Kış aylarında grip, nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttıracak iyileştirme etkili 9 nefis karışım tarifi:
Gribe İyi Gelen En Etkili 9 Karışım Tarifi

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kış hastalıkları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu sene dünyayı saran pandemi nedeniyle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı daha fazla korunmamız gerekiyor. Daha önce sizlerle gribe iyi gelen besinleri ve bağışıklığı güçlendiren içecekleri paylaşmıştık. 

Bu kez soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalandığınızda bağışıklığınızı güçlü tutmak için tüketebileceğiniz bitki çayları ve macunları paylaşıyoruz. Verdiğimiz tarifleri not ederek kış boyunca hastalıklardan korunabilir, gribe yakalandığınızda kısa sürede ayaklanabilirsiniz. İşte, hastalıklara karşı etkili olan 9 karışım tarifi:


  • Ballı Limon

Listemize faydaları saymakla bitmeyen bal ve limon karışımı ile başlıyoruz. Hastalıklara yakalandığınız zaman uygulayabileceğiniz bu tarifi, not etmeyi unutmayın. Cezvenin yarısına su doldurun ve içine çay bardağı koyarak ısıtmaya başlayın. Bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve bir adet limon sıkın. Isınmayla birlikte bal eriyecektir. Ardından bardağı çıkartarak bal ve limonu karıştırın. Şifa niyetine sıcak sıcak tüketin.


  • Karabiberli Siyah Çay

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan siyah çayı bu kez daha farklı bir şekilde tüketiyoruz. Bir fincan demlenmiş çayın içerisine, bir çay kaşığı karabiber ekleyin. Bu karışım boğazınızı yaksa da, öksürük ve gribin kısa sürede geçmesini sağlar.


  • Zencefilli Macun

Zencefilin faydalarını bilmeyen yoktur elbet. Bu kez de zencefili gribe karşı doğal macun yapımında kullanıyoruz. 1 tatlı kaşığı toz zencefili, bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki kez olacak şekilde tüketin.


  • Ekinezya Çayı

Bir litre kaynar suyun içerisine 4 yemek kaşığı ekinezya bitkisi ekleyin. 5 dakika demlenen çayı süzdükten sonra fincanın içerisine dökün. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve 10 damla limon suyu ekleyin. Ekinezya çayının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve boğaz ağrılarına karşı etkili olduğunu unutmayın.


  • Ginseng Çayı

Ginseng nasıl kullanılır yazımızda ginseng bitkisinin faydalarından bahsetmiştik. Çay olarak tüketilen bu bitki, özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu güçlendirici bir etkidedir. Direnci arttırarak hastalıkların iyileşme süresini kısaltır.


  • Zerdeçallı Macun

Zencefille hazırlanan macunun bir değişini bu kez zerdeçal ile yapıyoruz. Yarım tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı zerdeçalı macun haline gelinceye kadar karıştırın ve tüketin.


  • Pekmezli Keçiboynuzu

Faydalarından sık sık bahsettiren keçiboynuzunu toz haline getirdikten sonra pekmezle karıştırarak gece yatmadan önce bir kaşık tüketin. Bu karışım göğsü yumuşatarak öksürüğün kesilmesini sağlar. Dilerseniz, keçiboynuzu pekmezini de yiyebilirsiniz. Ev yapımı keçiboynuzu pekmezi tarifine buradan göz atabilirsiniz.


  • Papatya Çayı

Papatya çayı nasıl yapılır sorusunu başka bir yazımızda cevaplamıştık. Kurutulmuş papatyaların kaynar su ile demlenmesiyle hazırlanan papatya çayı, hafif bir karışım arayanlar için idealdir. 


  • Ihlamur

Listemizin sonuna çok bilindik bir tarifi bırakıyoruz. Kış aylarının en sevilen çaylarından biri olan ıhlamur, hastalıklara karşı iyileştirici özelliğindedir. Özellikle kuru öksürük, boğaz ağrısı ve nefes darlığı problemlerine karşı son derece etkilidir. Kaynar suyun içerisine bir tutam ıhlamur, iki dilim elma ve dilimlenmiş limon atın ve demlenmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından bu karışımı süzerek fincana dökün ve bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırın. Uyumadan bir saat önce tüketilmesi önerilir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!