ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER GRİBE DOĞAL ÇÖZÜM: MÜRVER ŞURUBU NE İŞE YARAR, NASIL YAPILIR?

GRİBE DOĞAL ÇÖZÜM: MÜRVER ŞURUBU NE İŞE YARAR, NASIL YAPILIR?

Kış aylarında artış gösteren gribe karşı evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifimiz var. Mürver şurubunun faydaları nelerdir? Evde mürver şurubu nasıl yapılır ve nasıl kullanılmalıdır? İşte, doğal reçete olarak kabul edilen mürver şurubu tarifi ve kullanımı:
Gribe Doğal Çözüm: Mürver Şurubu Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?

Havaların soğumasıyla birlikte sonbahar da kendini hissettirmeye başladı. Sonbahar ve kış ayları grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıkların en çok görüldüğü zamanlardır. Mevsim geçişlerinde başlayan bu hastalıklardan korunmak ise oldukça önemli. Özellikle dünyayı kasıp kavuran pandemi varken, sağlığımıza dikkat etmek önceki yıllara göre daha değerli bir hale geldi. Bu kışı gripten korunarak geçirmek isteyenler için mürver çiçeği yardımımıza koşuyor. Kimyasaldan uzak, doğal bir şurup yapmak isteyenleri buraya alalım. Ancak, ciddi bir hastalığınız varsa şurubu kullanmadan önce mutlaka doktora danışmanız gerektiğini de hatırlatalım. Mürver şurubunun faydaları nelerdir, mürver şurubu nasıl yapılır diyenler için işte detaylar:


Mürver Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

  • Müshil özelliği ile kabızlığı giderir.
  • Balgam söktürücü olarak kullanılır.
  • Göğsü yumuşatır ve nefes almayı kolaylaştırır.
  • Terletici etkisiyle grip ve soğuk algınlığını atlatmanıza yardımcı olur.
  • Yüksek ateşi düşürür.
  • Anne sütünü önemli ölçüde artırır.
  • Zayıflatıcı etkisi olduğu de düşünülmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Alerji ataklarını hafifletir ve azaltır.
  • Bakteri ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.
  • Sindirimi düzenler ve sindirim sorunlarını azaltır.


Gribe Karşı Etkili: Mürver Şurubu Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 4 bardak su
  • 3 fincan siyah kurutulmuş mürver (kahve fincanı)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 kaşık zencefil kökü
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu

Yapılışı:

  • Bir tencerenin içerisine su, mürver, karanfil ve tarçını alın.
  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve bir taşım kaynatın.
  • Kaynama işleminin ardından ocağın altını kısın ve kapağı açın.
  • Bu şekilde yaklaşık 45 dakika kaynatın ve suyun yarıya inmesini bekleyin.
  • 45 dakikalık sürenin ardından tencereyi ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
  • Ilıyan karışımı süzdükten sonra içerisine balı ilave edin.
  • Karışımı güzel bir şekilde çırptıktan sonra kavanozlara doldurun. Çok sıcak olmayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.


Mürver Şurubu Nasıl Kullanılır?

Şurubu hafta 2-3 defa bir kaşık olarak kullanabilirsiniz. Şurubu tükettikten sonra ardından bir bardak ılık su için. Yetişkinler bir yemek kaşığı, çocuklar 1 tatlı kaşığı içmelidir. Mürver şurubunu haftada 3 seferden fazla tüketmeyin.


Önemli Not: Doğal malzemelerle hazırlanan mürver şurubunu, ciddi hastalığı olanlar ve alerjik bünyeye sahip olanlar doktora danışmadan tüketmemelidir. Doktorunuzun verdiği başka bir şurup varsa mutlaka onu kullanın. Eğer hastalığınız geçmiyorsa, şurubu kullanmak yerine doktora başvurun.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!