ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN İÇECEKLER NELERDİR?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN İÇECEKLER NELERDİR?

Bağışıklık sistemini güçlendiren 7 doğal içecek tarifi!
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir?

Kış aylarında artış gösteren virüs ve bakterilere karşı savaşmak için bağışıklık sisteminin güçlü olması son derece önemlidir. Bazı besinlerin bakterilere karşı doğal bir savunma aracı olduğunu biliyor muydunuz? Limon, bal, zencefil, karahindiba bu besinlerden sadece birkaçı.. Bağışıklığı güçlendirmek için evde doğal besinlerde hazırlayabileceğiniz doğal içecek tariflerine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.


Bağışıklığı Güçlendiren 7 içecek Tarifi!

Bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için yapılması gereken ilk şey gün içerisinde bol bol su içmektir. Her gün 2-2.5 litre su içmek vücuttaki bakterilerin atılmasını kolaylaştırır.

  • Ginseng Çayı:

Ginseng, vücuttaki beyaz ve kırmızı kan hücrelerini arttırarak vücudun hastalık direncini arttıran bir besindir. Genellikle takviye ilaçlarında kullanılan bu besini, çay tariflerinde de kullanabilirsiniz.

Malzemeler: 2 su bardak su, 3-4 ginseng kökü, bal.

İlk olarak suyu kaynatın ve ginseng köklerini bardağa koyun. Kaynayan suyu üzerine dökün ve 5 dakika demlenmesi için bekletin. Ardından bal ile tatlandırıp içebilirsiniz.


  • Papatya Çayı:

Papatya, sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri olan bir bitkidir. Gribe ve soğuk algınlığına karşı vücudun direncini arttırır. Özellikle yatmadan önce bir bardak içilmesi tavsiye edilir.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya, 2 bardak su, limon, bal.

Kurumuş papatyaları suyun içerisine atın ve 6-7 dakika kaynatın. Ardından bardağa dökün ve demlenmesi için 5 dakika bekleyin. Demlenen çayın üzerine bir tatlı kaşığı bal ve yarım limon sıkın.

  • Karahindiba Çayı:

Alternatif tıpta sürekli yer verilen karahindiba, kış aylarında sık sık tüketilen besinlerden biridir. Bağışıklığı güçlendiren bu besin; reflü ve ülser gibi mide hastalıklarına ve zatürreye de iyi gelir. Günde bir bardak tüketilmesi yeterli olacaktır.

Malzemeler: 5 çay kaşığı karahindiba kökü, 5 çay kaşığı karahindiba yaprağı, 2 bardak su.

Karahindiba kökü ve yapraklarını suyun içerisine atın. Karışımı yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ardından 10 dakika demlenmesi için bekleyin ve için.


  • Zencefil Çayı:

Zencefil, göğüs ve nefes darlığına iyi gelen bir besindir. Aynı zamanda hırıltıyı da azaltır. Boğazların yumuşamasını sağlayarak öksürük giderici bir etkisi vardır. Günde 2 bardak zencefil çayı tüketebilirsiniz.

Malzemeler: 1 çay kaşığı zencefil tozu, bir kaşık bal, bir bardak su.

Suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra zencefil tozunun üzerine dökün ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Üzerine bal ilave edip karıştırın.

  • Okaliptüs Çayı:

Okaliptüs, Avustralya kıtasına özgü bir bitkidir. Nefes açıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır. Özellikle göğüs hastalıklarına, nefes darlığına ve bronşite iyi gelmesiyle bilinir.

Malzemeler: Yarım çay kaşığı okaliptüs yaprağı, 2 bardak su.

Yaprakları suya katın ve 5 dakika kaynatın. Ilımaya başladığında için. Öksürük, nefes darlığı ve bronşit için günde iki kez içilebilir.


  • Sıcak Bal ve Süt:

Bal, vücudu dinç tutan ve enerji veren bir besindir. Aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında mutlaka tüketilmesi gerekir.

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı bal, bir bardak süt, rendelenmiş muz.

Sütü kaynatın ve o esnada bir adet muzu rendeleyin. Kaynayan sütün içerisine muzu ekleyin ve karıştırın. Muz erimeye başladığında bir kaşık balı ilave edin ve sıcakken için.

  • Doğal Meyve Suyu:

Turunçgiller, bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında gelir. Doğal meyve suları da hastalıklardan korunmak için tavsiye edilen içecekler arasındadır. Ev yapımı meyve suyu tarifini haftada 2 kez tüketin.

Malzemeler: 2 adet portakal, 1 adet greyfurt, 1 adet mandalina, yarım limon.

Tarifteki tüm meyveleri sıkın ve karıştırın. Ekşi olursa, bir çay kaşığı şeker ilave edebilirsiniz. İsteğe göre suyla karıştırılabilir. 

Dilerseniz, bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!