Fitoterapi Nedir, Kimlere Uygulanır, Nasıl Bir Tedavi Yöntemidir?

Fitoterapi nedir ve kimlere nasıl uygulanır? Fitoterapinin tedavi yöntemlerini sizde merak ediyorsanız yazının devamı ve detayları aşağıda...
Fitoterapi Nedir, Kimlere Uygulanır, Nasıl Bir Tedavi Yöntemidir?
16 Mart 2022, 17:09

Fitoterapi bitkisel tedavi yöntemidir. Doğal yollarla hap, krem, çay şeklinde tüketerek spesifik hastalıklara iyi gelen bir tedavi yöntemidir. Doğal bir tıp yöntemidir. Normalde ilaçların içerisinde de bitkiler kullanılır. İlaçların çoğu bitkisel temelidir ancak bitki temelinin yanında bazı sentetik işlemlerden de geçerler. Fitoterapide sadece bitkiler daha yoğun olarak, ilgili bölgeye uygulanırlar. Hastalık durumuna göre bitki ve türleri, kullanım miktarları ve bölgesi değişkenlik göstermektedir. 

Fitoterapi Nasıl Uygulanır?

  1. İlk olarak başvuran hasta, danışan detaylı bir şekilde muayene edilir.  Tahlil sonuçları incelenir. Daha önce kullandığı ilaçlar ve kullanılan tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinilir. 
  2. Hastaya uygulanacak bitkiler, bitki miktarı sürekliliği ve sıklığı incelenir. 
  3. Kişiye özgü bir tedavi planı uygulanır. 
  4. Her hafta kişinin tedavi süreci, vücudunun süreçteki durumu incelenir. Durumuna göre bitki ve miktarlarında değişiklik yapılır.

Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

  1. Fitoterapi hastalığı ya da rahatsızlığı olan kişilere uygulanır ancak hastalıktan kastımız daha farklıdır. Spesifik hastalıklar olduğu gibi sadece bitkilerle tedavi ettiğimiz ve batı tıbbında bazı tedavilere cevap vermeyen hastalıklarda daha etkin bir şekilde kullanılır. 
  2. Daha çok kemoterapi sürecinde ve sonrasında hasatlıkların vücutta çıkardığı hasarların miktarını azaltmak kişilerin yaşam kalitesini arttırmak için kullanılır. 
  3. Migren ataklarında, baş ağrılarında, minör depresyon, majör depresyonlarda fitoterapiden yararlanılır.
  4. Vücudun kendi kendine ürettiği tiroid, haşimato gibi otoimmün hastalıkların tedavisinde, cilt ve deri hastalıklarında kullanılır.  

Fitoterapi denilen şey aslında Batı tıbbı ile Doğu tıbbının sentezi diyebiliriz. Bitkisel bir temeli vardır. Bitkilerden yararlandığımız vücudun kendi organlarını, kendi akışını tekrar düzene sokan ve aslında organlarımızın ve vücudumuzun kendini tekrardan tedavi ettiği bir yöntemdir.

Bütün hastalıkların tedavisinde doğal ve doğru dozlarda alındığında kullanılabilir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Huzursuz bacak sendromuna ne iyi gelir?
  2. Fibromiyalji nedir?
  3. Migrene iyi gelen besinler
  4. Göz altı morlukları nasıl geçer?
  5. Enteral beslenme nasıl uygulanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo