Doğal Bitkisel Yağ Nasıl Yapılır?

Evde kendi doğal kozmetik ürünlerinizi veya ilaçlarınızı yaratmakla ilgileniyorsanız, şifalı bitkilerle zenginleştirilmiş yağların nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Bitkisel yağ nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, doğal bitkisel yağ nasıl yapılır:
Doğal Bitkisel Yağ Nasıl Yapılır?
07 Aralık 2023, 11:50

Evde kendi doğal kozmetik ürünlerinizi veya ilaçlarınızı yaratmakla ilgileniyorsanız, şifalı bitkilerle zenginleştirilmiş yağların nasıl yapıldığını öğrenmek, başlamak için harika bir yoldur. Göründüğünden daha kolay ve sonunda aromaterapiden saç bakımına kadar her şey için mükemmel yağları nasıl hazırlayacağınızı öğreneceksiniz. Hangi araçlara ihtiyacınız olacağını, farklı bitkilerin faydalarını ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

bitkisel yağ

Güneşten Faydalanarak Bitkisel Yağ Nasıl Yapılır?

  1. Kavanozu doldurun. Temiz bir cam, kapaklı kavanozu seçtiğiniz bitkiyle doldurun. Bitkiyi kavanoza nispeten gevşek bir şekilde koymalısınız. Kavanozu baz yağınızla doldurun. Tüm bitkileri yağla kapladığınızdan emin olun. Kavanozun üst kısmında yarım inç bırakın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  2. Yağın yerleşmesine izin verin. Kavanozu gün içerisinde bol güneş ışığı alan bir rafa yerleştirin. Karışımı iki hafta bekletin, günde iki kez ters çevirerek ve ardından sağ tarafı yukarı gelecek şekilde karıştırın. İki hafta sonra yağa bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve karıştırın.
  3. Yağı filtreleyin. 16 gün bekledikten sonra karışım dökülüp kullanıma hazır hale gelir. Yağı doğrudan kavanozdan kullanmayın. İlk önce filtrelemeniz gerekiyor. Yağı bir tülbentten geçirerek yeni, temiz bir cam, kapaklı kavanoza dökün. Bu, tüm bitkileri yakalar ve size yalnızca otlar kalır.

bitkisel yağ

Fırın Kullanılarak Bitkisel Yağ Nasıl Yapılır?

  1. Yağı ve otları kavanoza koyun. Temiz bir cam, kapaklı kavanozu seçtiğiniz bitkiyle doldurun. Bitki kavanozun içine gevşek bir şekilde yerleştirilmelidir. Turşu veya konserve kavanozları bunun için çok işe yarar. Kavanozu seçtiğiniz baz yağla doldurun ve tüm bitkinin yağla kaplandığından emin olun.
  2. Kavanozu fırına koyun. Fırın tepsisinin tabanını, kavanozun alt yarısını kaplayacak kadar suyla kaplayın. Daha sonra kavanozu otlar ve yağla birlikte tavaya yerleştirin ve fırına yerleştirin. Fırını mümkün olan en düşük ısıyla (genellikle 80 derece) açın ve beş ila altı saat pişmesine izin verin.
  3. Kavanozu çıkarın. Beş veya altı saat sonra tavayı dikkatlice fırından çıkarın. Kavanozun oturarak soğumasını bekleyin. Soğuyunca yağı bir tülbentten geçirerek yeni, temiz, cam kapaklı bir kavanoza dökün. Bu, bitkileri yağdan ayırır.

bitki ve yağ

Yağların Nasıl Yapılacağını Anlamak

  1. Baz yağa karar verin. Bitkisel içerikli bir yağ yapmak üç bölümden oluşur: yağ, seçtiğiniz bitki ve ısı. Baz olacak bir yağ seçmeniz gerekiyor. Bitkisel yağınızı yapmak için bitkiyi yağın içine akıtacaksınız. Yüksek kaliteli ve tercihen organik bir yağ kullandığınızdan emin olun.
  2. Bitkinizi seçin. Bitkisel yağınızı yaparken, yağ yapmak için hangi bitki veya şifalı otları kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. Her ürün biraz farklı olacaktır çünkü mevsime ve şifalı otların toplandığı bölgeye, hasat zamanındaki koşullara ve kullandığınız bitki türüne bağlıdır.
  3. Doğru oranı kullanın. Çoğu yağ, oran için parça yöntemi kullanılarak ölçülür. Bu, yapmak istediğiniz yağ miktarına göre gereken yağ ve bitki miktarını kolayca ayarlayabileceğiniz anlamına gelir. Beş kısım yağa bir kısım bitki çok yaygın bir orandır.
  4. Yağınızı nasıl kullanacağınıza karar verin. Bitkisel yağları pek çok farklı şey için kullanabilirsiniz. Bunları doğal tıbbi tedaviler, saç bakımı, yüz bakımı, bebek bakımı veya vücut bakımı gibi kozmetik ürünler için ve hatta yemek pişirmek için kullanabilirsiniz. Yağı nasıl kullanacağınızı bilmek, hangi baz yağı ve bitkiyi kullanacağınızı belirler.

Şunlara da göz atın;

  1. Biberiye yağı nasıl yapılır?
  2. Portakal yağı nasıl yapılır?
  3. Lavanta yağı nasıl yapılır?
  4. Kantaron yağı nasıl yapılır?
  5. Karanfil yağı nasıl yapılır?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo