ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER PİŞİRME YÖNTEMLERİ ÇİNEKOP NASIL PİŞİRİLİR: 3 FARKLI PİŞİRME TEKNİĞİ

ÇİNEKOP NASIL PİŞİRİLİR: 3 FARKLI PİŞİRME TEKNİĞİ

Çinekop fırında ve tavada nasıl pişirilir? Çinekop kaç derece fırında pişer? Çinekop en lezzetli nasıl yapılır? İşte, çinekop pişirme teknikleri:
Çinekop Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Pişirme Tekniği

Çinekop, sarıkanat ve lüfer ile aynı familyadan gelen bir balık türüdür. Lüferin daha küçük hali olan çinekop, ılıman deniz ve okyanuslarda yaşar. Genellikle su sıcaklığı 12-26 derece olan sularda yaşar. Karadeniz ve Ege Denizi'nde yaşayan bu balık, üreme işlemini Marmara Denizi'nde yapar. Çinekop balığının en lezzetli olduğu aylar ise Ocak ve Şubat ayıdır.

Çinekop Nasıl Pişirilir?

  • Yağlı bir balık olduğu için her türlü pişirme işlemine uygundur.
  • Genellikle tavada, fırında ve ızgarada pişirilir.
  • Çinekopun besin değerlerini korumak için, en ideal yöntem buğulama yapmaktır.
  • Çinekop balığını pişirirken ilave bir yağ eklemeye gerek yoktur. Yapışmaz tavada kendi yağıyla pişirilebilir.
  • Çinekop ızgarada pişirilecekse, marine edilmelidir.

Çinekop Tavada Nasıl Pişirilir?

  • Öncelikle çinekop, bol su ile temizlenmelidir.
  • Ardından kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  • Bir kabın içerisinde mısır unu ve tuz karıştırılır.
  • Kurulanan balıklar bu karışıma bulandıktan sonra, derin yağda kızartılır.
  • İsteğe göre yapışmaz yüzeyli balık tavasında önlü arkalı bir şekilde de pişirilebilir.



Çinekop Fırında Nasıl Pişirilir?

  • Biberiye, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları bir kabın içinde karıştırın.
  • Çinekopun üzerine tuz serpin. Daha sonra hazırladığınız karışımı balıkların üzerine ekleyin ve ovalayarak marine olmasını sağlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve balığınızı tepsiye alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında balığınızı 15 dakika üzeri kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra üzerini açın ve kızarana kadar pişirin.



Çinekop Izgarada Nasıl Pişirilir?

  • Çinekoplar güzelce temizlenir. Balığı yağlamaya gerek yoktur.
  • Ancak balığın tellere yapışmasını önlemek için, ızgara telini yağlayabilirsiniz.
  • Balığı istediğiniz bir balık sosu ile marine edebilirsiniz.
  • Çinekopları ızgarada önlü arkalı bir şekilde pişirdikten sonra sıcak sıcak tüketebilirsiniz.
  • Balıklar soğuduktan sonra çıtırlığını ve lezzetini kaybedecektir.

Çinekopla Yapabileceğiniz Tarifler


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!