Biberli Ve Domatesli Çinekop

Biberli Ve Domatesli Çinekop
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Ve Domatesli Çinekop için

Malzemeler

  • 1 kg çinekop
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 kahve fincanı su
  • 5~6 sivribiber
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • karabiber

Süslemek için

  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • Birkaç yaprak taze fesleğen
Biberli Ve Domatesli Çinekop

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip halka şeklinde kesin.

Sosu için, zeytinyağı, şarap, su, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın.

Balıkları ayıklayıp yıkayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine soğan, biberler ve dilimlenmiş domatesleri yerleştirin. Üzerine sosu gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp servis tabağına alın ve ılınmaya bırakın. Kırmızı biber ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip Iık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo