ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ BİBERLİ VE DOMATESLİ ÇİNEKOP

Biberli ve domatesli çinekop

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli ve domatesli çinekop tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg çinekop
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 kahve fincanı su
  • 5~6 sivribiber
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • karabiber

Süslemek için

  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • Birkaç yaprak taze fesleğen

Biberli ve domatesli çinekop Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip halka şeklinde kesin.

Sosu için, zeytinyağı, şarap, su, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın.

Balıkları ayıklayıp yıkayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine soğan, biberler ve dilimlenmiş domatesleri yerleştirin. Üzerine sosu gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp servis tabağına alın ve ılınmaya bırakın. Kırmızı biber ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip Iık servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:15

Hayatımda hiç çinekop yemedim. Artık bu resimden sonra yemek istiyorum :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.