Karides Nasıl Pişirilir: Karides Pişirme Teknikleri

Dondurulmuş karides nasıl pişirilir? Karides tavada mı pişirilir, fırında mı? İşte, evde kolayca uygulayabileceğiniz tavada, fırında ve ızgarada karides pişirme teknikleri:
Karides Nasıl Pişirilir: Karides Pişirme Teknikleri
24 Nisan 2024, 22:09

Karides, uzun gövdeye sahip olan ve denizlerde yaşayan kabuklu bir deniz canlısıdır. Kalori değeri düşük olan bu besin, beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde çalışmasına da yardımcı olur. B12 vitamini, E vitamini ve omega 3 bakımından zengindir. Karides, haşlama, fırınlama, ızgara ve kızartma usulüyle pişirilir. 

Karides Nasıl Haşlanır?

  1. Öncelikle karidesleri bütün bir halde kaynar suya atın ve 2-3 dakika pişirin.
  2. Suda bekletme süresi çimçim karideslerde 2-3 dakika, jumbo karideslerde ise 4-5 dakikadır.
  3. Karideslerin kabukları pembe renk alana kadar pişirmeye devam edin. Dilerseniz haşlama suyuna kereviz sapı ve maydanoz gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
  4. Pişirdiğiniz karidesleri kevgir yardımıyla süzerek tabağa alın ve sıcak bir şekilde servis edin.


Karides Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Karidesleri sudan geçirdikten sonra kafasının altında kalan kabukları çıkartın.
  2. Orta kısımda bulunan ve iplik şeklinde uzanan kısımları kürdan yardımıyla temizleyin.
  3. Temizlediğiniz karidesleri tekrar sudan geçirin ve kağıt havluyla kurulayın.
  4. Bu esnada sarımsak ve maydanozları ince ince kıyın. İsteğe göre kırmızı biberleri dilimleyin.
  5. Tavda tereyağını eritin. Üzerine sarımsağı ekleyerek kavurun. 
  6. Ardından karidesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine kırmızı biberi ekleyin.
  7. Pişirme işleminin sonuna doğru maydanoz, karabiber ve limon kabuğu ilave edip karıştırın. Sıcak bir şekilde servis edin.
  8. Dilerseniz, karides tava tarifinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Karides Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Izgarada karides pişirmek için en uygun çeşit, jumbo karidestir.
  2. Öncelikle karidesleri soğuk suyun içerisinde yarım saat bekletin.
  3. Daha sonra karidesleri güzelce temizleyin. Bir kabın içerisine zeytinyağı, maydanoz, limon suyu, sarımsak ve kekik ekleyerek karıştırın.
  4. Karidesleri bu karışımda güzelce marine edin.
  5. Daha sonra karidesleri sırt sırta değecek şekilde tahta şişlere dizin.
  6. Şişleri ızgara üzerine yerleştirin ve her tarafı güzelce pişene kadar çevirerek kızartın.

Karides Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Karidesi fırında pişirmek için en çok kullanılan yöntem, güveçtir.
  2. Güveç kabının içerisine mantar, sarımsak, tuz, karabiber ve karidesleri alın.
  3. Üzerine az miktarda tereyağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında karides güveci pişirin.
  4. Dilerseniz, tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifinin videolu anlatımına göz atabilirsiniz.


Dondurulmuş Karides Nasıl Pişirilir?

  1. Donmuş karidesin buzunu çözmek için,1 litre soğuk suya 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. Buzlu karidesleri bu suda 20 dakika beklettikten sonra suyun altında durulayın.
  2. Donmuş karidesleri çözmek için uygulayabileceğiniz diğer yöntem, karidesleri kevgire alarak soğuk suyun altında tutmaktır. Su aktıkça karideslerin buzu çözülür. Ortalama 10 dakika içinde karidesler çözünmüş olacaktır.
  3. Daha sağlıklı bir çözünme için, karidesleri bir gece önceden buzdolabı rafına yerleştirebilirsiniz.
  4. Karideslerin buzunu mikrodalgada çözdürmeyin. Bu işlem karideslerin azda olsa pişmesine ve sert kalmasına yol açacaktır.
  5. Karideslerin buzunu çözdürdükten sonra güzelce temizleyebilir ve istediğiniz pişirme yöntemini kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kaz eti nasıl pişirilir?
  2. Lüfer nasıl pişirilir?
  3. Somon nasıl pişirilir?
  4. Sarıkanat pişirme teknikleri
  5. Palamut nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo