ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ AZERBAYCAN MUTFAĞININ EN SEVİLEN 5 TARİFİ

AZERBAYCAN MUTFAĞININ EN SEVİLEN 5 TARİFİ

Grand Hyatt İstanbul 34 Restaurant’a konuk olan ünlü Şef Ramin Nuriyev siz, Lezzet okurları için kardeş Azerbeycan’ın en sevilen yemeklerini pişirdi. Modern sunumla, değişik dokunuşlarla Azerbaycan mutfağının her halini sunan tariflere bir göz atın deriz.
Azerbaycan mutfağının en sevilen 5 tarifi

Fotoğraf: Sezer ALÇINKAYA


ŞEF RAMİN NURİYEV 

Meslek hayatına Hyatt Regency Bakü’de başlayan ve 2015 yılından beri Türkiye’de bulunan Şef Ramin Nuriyev’in en büyük hayali ülkesinin mutfağını öne çıkarmak ve dünyaya tanıtmak. Uluslararası mutfaklarda da deneyim sahibi Şef Nuriyev, İstanbul’da, Zeferan Restoran’da geleneksel Azerbeycan lezzetlerini sunmaya devam ediyor.


Üzüm yaprağı dolmasını, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.


Kuzu eti, kestane, kuru kayısı ve safran ile hazırlanan bol malzemeli nefis bir pilav.


İç harcında hem dana, hem de kuzu kıyması kullanılan Azerbaycan mantısı, ana yemek olarak sunabilirsiniz.


Mangalda közlenmiş sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir salata tarifi..


Yalnızca 6 malzemeden oluşan pancar salatasını, 10-15 dakika içinde sunabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!