ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ ÜZÜM YAPRAĞI DOLMASI

Üzüm Yaprağı Dolması

Üzüm yaprağı dolması

Her yemeğin yanına yakışan üzüm yaprağı dolmasını bir de Azerbaycan usulü deneyin. Kuzu ve dana kıyması karışımıyla hazırlanan bu dolmayı, yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. Şef Ramin Nuriyev'in bu tarifini notlarınız arasına almayı unutmayın.

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı yaprak sarması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

2 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g üzüm yaprağı
  • 300 g yağlı kuzu kıyma 
  • 300 g dana kıyma 
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı baldo pirinci  
  • 1/3 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1/3 demet taze kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 500 g yoğurt

Üzüm Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
  • Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
  • Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
  • En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!