ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER 5 MALZEMELİ TATLILAR: AZ MALZEMELİ 10 NEFİS TATLI TARİFİ

5 MALZEMELİ TATLILAR: AZ MALZEMELİ 10 NEFİS TATLI TARİFİ

Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz kolay tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan birbirinden pratik 10 farklı tatlı tarifi:
5 Malzemeli Tatlılar: Az Malzemeli 10 Nefis Tatlı Tarifi

Daha önce sizlerle az malzemeli kolay tatlıları paylaşmıştık. Ancak bu kez yalnızca 5 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı tariflerini sunuyoruz. Kek, kurabiye gibi çok sevilen tatlıları evdeki malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte, tatlı krizlerine son verecek 5 malzemeli kolay tatlılar:



Malzemeler;

  • 1 paket krem santi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi


Yapılışı: Krem şanti ve süt çırpılarak kabartılır. Diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Kaselere alınır ve soğumaya bırakılır. Dilediğiniz malzemelerle tatlandırabilir ve sunabilirsiniz.  



Malzemeler;

  • 3 elma, ikiye bölünmüş
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4-5 kaşık fıstık ezmesi
  • 2 kaşık bal
  • Üzerine ceviz ve fındık parçaları 


Yapılışı: Elmaları geniş bir pişirme kabına koyun ve eritilmiş tereyağı sürün. 15 dakika fırında 180 derecede pişirin. Elmaları fırından çıkarın ve her bir elmanın çukuruna büyük bir kepçe fıstık ezmesi ve balı karıştırdığınız karışımı ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Üzerine çikolata ve ceviz parçaları ile servis edin. 



Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 200 gram fıstık ezmesi
  • 100 gr fıstık
  • Dilediğiniz kuru meyveler
  • Tatlandırmak için 3 kaşık seker veya bal  


Yapılışı: Yumurtalar mikser ile kabarana kadar çırpılır. Fıstık ezmesi koyulur ve tekrar karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenerek tekrar kaşıkla karıştırılır. Karışımı yağlı kağıt üzerine serelim ve önceden ısıtılmış 180C fırında ortalama 2 dakika pişirelim. İsteğe göre pişirme işlemini yağlanmış muffin kalıplarında da yapabilirsiniz. Kekin rengini değiştirmek için 1 tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 1 kg siyah üzüm
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 


Yapılışı: Öncelikle siyah üzümü yıkayın ve tencereye alın. Üzerine su ekleyerek tencereye kaynatın. Kaynamaya yakın toz şekeri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kaynattığınız siyah üzümleri süzgece alın ve elinizle bastırın. Suyunu güzelce süzün. Süzdüğünüz üzüm suyundan 1 su bardağı ayırın ve nişastayla karıştırın. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalan üzüm suyuna ekleyin ve karıştırma işlemini bırakmayın. Karışım tamamen piştiğinde küçük kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Katılaşmaya başladığında ters çevirin. Üst kısımlarını üzümle süsleyin.



Malzemeler;

  • 60 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker


Yapılışı: Tereyağı eritilir. Eriyen yağa un eklenerek kavrulur. Aynı zamanda sütte ayrı bir ocakta kaynatılır. Şeker ilave edilir ve ocaktan alınır. Un İyice kavrulduktan sonra şekerli süt karışımı una eklenir. Bu sırada topaklanmaması için hızlıca çırpılmamalıdır. 5 dakika karıştırdıktan sonra kaselere alınır ve üzerine kızarması için esmer şeker serpilir. 180 derece fırında 10 dakika kadar üzerlerini kızartılır ve üzerine çekilmiş fındık ile ılık servis edilir.



Malzemeler;

  • 10 adet hurma
  • 2 yemek kaşığı hurma
  • Yarım bardak tahin
  • 50 gr bitter çikolata
  • Dilerseniz çekilmiş fındık ya da ceviz 


Yapılışı: Hurmaları yumuşaması için ıslatalım ve süzdürelim. Robota alalım hurma, kakao ve tahini robottan geçirelim. Çekilmiş cevizi ekleyelim ve toplar halinde yuvarlayalım. Üzerine eritilmiş çikolataları gezdirelim. 



Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su 


Yapılışı: Öncelikle tencerede tereyağını eritin ve üzerine irmik ekleyin. İrmiğin rengi kahverengileşinceye kadar kavurun. Farklı bir tencerede su, şeker ve sütü kaynatın. Kavurduğunuz irmiğin içine tarçın ekleyin. İrmikleri kavurduktan sonra kaynattığınız şerbeti üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatın. İrmikler piştikten sonra dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.



Malzemeler;

  • 1 su bardağı erimiş bitter çikolata
  • 1 orta boy avokado püresi
  • 1 paket vanilin
  • 2 kaşık bal
  • 2 kaşık kakao


Yapılışı: Eritilmiş çikolata, avokado püresi vanilin karıştırma kabında birleştirilir ve yoğrulur. Buzdolabına alınır ve hafif sertleşmesi beklenir. 15 dakika yeterli olacaktır. Dondurma kaşığı ya da normal kaşık yardımı ile toplar oluşturun ve kakao tozuna bulayıp tekrar soğutun.