2024 Ocak Ayının En Sevilen Tarifleri

Kış sebze ve meyveleri pazar tezgahlarında yerini alırken, mevsim sebzelerini bol bol sofralarımıza konuk ettik. İşte, 2024 Ocak ayında okurlarımız tarafından en sevilen 10 tarif:
2024 Ocak Ayının En Sevilen Tarifleri
05 Şubat 2024, 15:43

Ocak ayı, pırasa, brokoli, karnabahar, ıspanak, kabak, lahana, kereviz ve pazı gibi kış sebzelerinin en yoğun bulunduğu aylardan biridir. Mevsiminde beslenmeye özen gösterenler, Ocak ayı boyunca hem kış sebzelerini, hem de portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveleri yemeklerinde sık sık kullandı. Kış aylarında bağışıklığımızı güçlü tutmak için hem lezzetli, hem de sağlıklı yemeklere yöneldik. İşte, Ocak ayı boyunca okurlarımızın sofralarına konuk olan tarifler:

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Ocak ayının en sevilen tarifi, Türk mutfağının demirbaşları arasında gösterilen kuru fasulye oldu. Hala denemeyen kaldıysa, kuru fasulyeyi pilav ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Antep Lahmacun

antep lahmacun

Lahmacun, her zaman olduğu gibi Ocak ayında da gözde tariflerimiz arasına girmeyi başardı. Ortalama 40 dakikada hazırlanan lahmacunu, püf noktalarına dikkat ederek lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Arancini Topları

arancini topları

Ocak ayında dünya mutfaklarına olan ilgimizi de kaybetmedik. Pirinç, tavuk ve parmesan peyniri ile hazırlanan arancini toplarını, kızartma usulüyle pişirebilirsiniz.

  1. Fırında Bütün Karnabahar

fırında bütün karnabahar

Ocak ayında karnabaharı sofralarımıza konuk ettik. Köri, hardal, sarımsak ve toz biber gibi baharatlarla zenginleştirilen bütün karnabaharı, 35 dakikalık pişirme sürecinin ardından servis edebilirsiniz.

  1. Kemik Suyu Çorbası

kemik suyu çorbası

Kış aylarında şifa bulmak için, başlangıç menümüze kemik suyu çorbasını dahil ettik. Terbiye ile lezzetlendirilen bu çorbayı, naneli sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Atom Mezesi

atom mezesi

Yoğurt, tereyağı ve Arnavut biberi ile hazırlanan atom mezesi, yemeklerimizin en lezzetli eşlikçisi oldu. Hala denemediyseniz, atom mezesini defterinize kaydedebilirsiniz.

  1. Airfryer'da Brüksel Lahanası

airfryer'da brüksel lahanası

Yalnızca 3 malzemeden oluşan brüksel lahanası, Ocak ayının favorisi oldu. Air fryer'da 15-20 dakika pişirilen bu yemeği, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Soslu Palamut

soslu palamut

Ocak ayının gözdesi olan palamut balığını, özel sosla marine ederek lezzetlendirdik. Izgarada veya fırında pişirebileceğiniz soslu palamutu, bol yeşillikli salata eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Tiramisu

tiramisu

Kedidili bisküvi, muhallebi ve kakao ile hazırlanan tiramisu, Ocak ayı boyunca kahvelerimizi lezzetlendirdi. Tiramisu tatlısını videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Portakallı Kek

portakallı kek

Mevsim güzeli portakalı, bu kez çayın yanına çok yakışacak kekler hazırlamak için kullandık. Portakallı keki, beyaz çikolata sosu ile zenginleştirebilirsiniz.

Ocak ayında en çok okunan haberlerimize göz atın;

  1. Bugün ne pişirsem?
  2. Ateş dikeni meyvesi yenir mi?
  3. Karnabahar pişirirken yapılan 5 hata
  4. Eşek hıyarı otu zehirli mi?
  5. Neden keçi peyniri yemeliyiz?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo