ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI KEK

Portakallı Kek

Portakallı Kek

Ülkemizde en çok Antalya ve çevresinde yetiştirilen portakal, tatlı yapımında çok sık kullanılır. içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırdığı için, ilaç sektöründe de yer verilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar ve bağışıklığı güçlendirir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için tüketilir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olan bu besin, cildin yenilenmesine katkı sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, çay ve kahvenin yanında tüketebileceğiniz nefis portakallı kek tarifine başlayabiliriz.

Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kek tarifleri mi arıyorsunuz? Tadına doyamayacağınız ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakallı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 portakalın kabuğu (rendele) ve suyu
  • 6 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şurubu
  • 2 portakalın suyu5 çorba kaşığı şeker

Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 5 çorba kaşığı şeker ve 3 yumurtayı bir kabın içerisine alın ve 4-5 dakika boyunca çırpın.
  • Ardından kullanacağınız portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuklarını, şekerli karışıma ilave edin.
  • Üzerine 6 kaşık un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve karıştırın.
  • Kek harcını hazırladıktan sonra yağlanmış tepsiye dökün ve fırına atın. Fırın ısısını 180 dereceye ayarlayın.
  • Kek pişerken, vanilya şurubunu bir taşım kadar kaynatın ve kapağını kapatın.
  • Kek ve şurup soğuduğunda, şurubu kekin üzerinde gezdirin ve dilimleyin.
  • Dilerseniz, vanilya şurubu yerine çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Portakallı Kek Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
  • Kek piştikten sonra üzerinde çatal ile delikler açın ve soğumaya bırakın. Bu işlem şurubun bütün keke dağılmasını sağlayacaktır.

1 Porsiyon Portakallı Kek Kaç Kaloridir?

  • Bir dilim portakallı kek 230, bir porsiyon ise yaklaşık 270 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, şekersiz kek tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!