Portakallı Kek
30 Ocak 2024

Ülkemizde en çok Antalya ve çevresinde yetiştirilen portakal, tatlı yapımında çok sık kullanılır. içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırdığı için, ilaç sektöründe de yer verilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar ve bağışıklığı güçlendirir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için tüketilir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olan bu besin, cildin yenilenmesine katkı sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, çay ve kahvenin yanında tüketebileceğiniz nefis portakallı kek tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Portakallı Kek Kaç Kaloridir?

  • Bir dilim portakallı kek 230, bir porsiyon ise yaklaşık 270 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, şekersiz kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kek tarifleri mi arıyorsunuz? Tadına doyamayacağınız ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakalın kabuğu (rende)
  • 1 su bardağı süt 
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 portakalın suyu 

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Portakallı Kek

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
  • Kek piştikten sonra üzerinde çatal ile delikler açın ve soğumaya bırakın. Bu işlem şurubun bütün keke dağılmasını sağlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo