ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HANIM GÖBEĞİ

Hanım Göbeği

Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık bir kıvamda olan hanım göbeği, ismini görünümünden almıştır. Kaynar su içerisinde pişirilen, ardından kızgın yağda kızartılıp şerbetle buluşturulan bu tatlı, bayram sofralarının da vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, hanım göbeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hem ismiyle, hem lezzetiyle çok sevilen dilber dudağı ve vezir parmağı tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hanım Göbeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • File Antep fıstığı

Hanım Göbeği Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ile şekeri kaynatın. Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave ederek tekrar kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Tencereye su ve yağı aktarıp kısık ateşte yağ eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya yakın un ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin.
  • Ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları ilave ederek karıştırıp 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle ortası delik yuvarlaklar hazırlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
  • Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti çekince, üzerlerine file Antep fıstığı serperek servis yapın.

Hanım Göbeği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet soğuk, hamur ise sıcak olmalıdır.
  • Soğuyunca sertleşeceğinden dolayı ılıkken servis yapmanızı öneririz.
  • Hamurların çıtırlıklarını kaybetmemeleri için, şerbetin içerisinde çok fazla bekletmemeye özen gösterin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!